Лайм

Майже зовсім не пахне: як відрізнити корицю від підробки під назвою касія

Господині на замітку

Кожна господиня хоч раз у житті стикалася із проблемою вибору – як відрізнити якісний продукт від неякісного. І якщо ви знаєте, як зрозуміти, що перед вами справжній мед, а не підробка, візьміть собі на замітку, як перевірити корицю. theLime докладніше розповідає про це.

Читайте також: Як розпізнати неякісну ковбасу: корисні лайфхаки для походу в магазин.

Виявляється, кориця має підробку під назвою касія. Вони дуже схожі, але касія значно дешевша і продають її під виглядом кориці. Про це в Instagram-сториз розповіла екс-суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Літвінова.

Як їх відрізнити? Касія має грубішу текстуру, майже не пахне і дуже відрізняється на вигляд.

Справжня кориця має тонкі шари, вона дуже легко розбирається на волокна та має насичений аромат. Касія грубішої текстури, її неможливо розламати і вона зовсім не пахне.

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Читайте також: Як відрізнити справжню червону ікру від підробки: корисні лайфхаки.

Перевірити, справжня чи ні перед вами кориця, можна за допомогою йоду. Для цього потрібно капнути на паличку або гірку порошку кілька крапель цієї речовини – касія після цього стане темно-синього кольору, а справжня кориця лише трохи посиніє.

Зазначимо, що цейлонська кориця та касія по-різному впливають на здоров'я через різний склад коричного альдегіду в ефірних оліях. Найголовніше касія може бути токсичною, оскільки має у складі більше кумарину.

І цейлонська кориця, і касія містять кумарин – потенційно токсичну для печінки речовину. Але в різних обсягах: у чайній ложці касії може бути до 10 мг кумарину, а в чайній ложці цейлонської кориці – всього 0,03 мг.

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Цікаві новини для вас:

  1. Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
  2. Як відрізнити справжню чорну ікру від підробки: корисні лайфхаки на Новий рік.
  3. Як вибрати добре авокадо і не купити перестигле.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу