Лайм

Чи правда кактус треба ставити біля монітора, щоб він "поглинав радіацію"

Правда і міфи про кімнатну рослину

Кактус – популярна рослина, якій часто приписують різноманітні міфічні властивості. Хтось вірить, що кактуси "негативно впливають на людину", а хтось ставить їх біля монітора, щоб "поглинати радіацію". Але чи правда кактуси можуть захистити нас від випромінювання? Ось що говорять факти.

Читайте також: Що робити з кактусом, який жовтіє: правила догляду за хворою рослиною.

Фото: pixabay.com

Безліч псевдонаукових сайтів стверджує, електромагнітне випромінювання комп'ютерів "є поширеною причиною" таких проблем зі здоров'ям, як головний біль, втома, проблеми з пам'яттю та безсоння. Щоб обмежити вплив цього випромінювання, вони рекомендують заповнити дім кактусами.

Комп'ютери, смартфони та інші технічні пристрої дійсно випромінюють електромагнітне випромінювання, але існує вкрай мало доказів того, що воно якимось чином шкодить людям, тваринам або рослинам. Це не та "радіація", яка виникає внаслідок ядерних катастроф, спричиняє рак та інші серйозні проблеми зі здоров'ям.

Навіть якщо наука говорить, що випромінювання комп'ютерів нешкідливе, його вплив однаково хочеться скоротити. Чи допоможе установка кактуса поруч із комп'ютером? Коротка відповідь – ні.

Читайте також: Чи шкідливо повторно кип'ятити воду для чаю або кави: вчений розвінчав міф.

Випромінювання поширюється по прямих лініях, як світло, тому, якщо ви хочете обмежити його вплив за допомогою кактуса, вам потрібно поставити величезний кактус між вами та монітором. Навіть у цьому випадку кактус блокуватиме лише невелику частину випромінювання. Ви не можете поставити на свій стіл нічого такого, що могло б "перетягнути" все випромінювання. Більше того, ефективніше поглинають електромагнітне випромінювання речі, що містять воду. Акваріум підійде краще, ніж кактус. Чашка кави теж підійде.

Фото: pixabay.com

Корисні властивості кактусів

Той факт, що кактуси не можуть "притягувати" електромагнітне випромінювання не означає, що вам не слід тримати їх на столі. Вони мають багато інших переваг, включаючи підвищення рівня кисню в приміщенні, очищення повітря за рахунок поглинання летких органічних сполук, зниження стресу та покращення настрою від споглядання гарного вазону. Крім того, кактуси легко вирощувати, їх не потрібно часто поливати та пересаджувати, а ростуть вони довгі роки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії