Лайм

Рецепт пишної і ніжної сирної запіканки, яку дуже легко готувати в духовці

Побалуйте себе та свою сім'ю

Кожна господиня має улюблений рецепт сирної запіканки, яку обожнюють і дорослі, і діти. Хтось готує її з вівсяними пластівцями, а інші віддають перевагу варіанту з яблуками, родзинками та іншим наповнювачем. theLime підібрав класичний рецепт з манкою.

Читайте також: Смачна та ніжна, як суфле: рецепт сирної запіканки з маком.

Фото: instagram.com/healthydemure

Інгредієнти: кисломолочний сир (500 г), яйце (3 шт.), масло (60 г), сметана (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.), сіль (щіпка), манка (3 ст. л.), ванільний цукор (за бажанням).

Приготування:

Змішуємо розтоплене масло, цукор, манку, сметану, сіль та ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо.

Додаємо сир та яйця, збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Можна ще збити міксером декілька хвилин.

Форму змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї отримане тісто для сирної запіканки.

Читайте також: Що приготувати до чаю без зайвої мороки: рецепт шоколадно-сирного кексу.

Випікаємо запіканку за температури 160°С 70-90 хвилин. Температура обов'язково має бути не високою, тоді запіканка вийде ніжною та пишною.

Щоб перевірити готовність запіканки, можна взяти дерев'яну шпажку або зубочистку. Виймаємо та чекаємо, поки вона охолоне. Після цього запіканка може трохи осісти, але на смакові якості це впливає.

Фото: instagram.com/healthydemure

Цікаві новини для вас:

  1. Запіканка з цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як її приготувати.
  2. Рецепт гарбузового пирога-запіканки - знахідка сезону: як приготувати його без борошна.
  3. Як приготувати сирний манник без муки: простий рецепт до чаю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні