Лайм

Як варити розсольник з перловкою та солоними огірками: традиційний рецепт

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Приготуйте не лише збірну солянку з м'ясом та ковбасою, також додайте до свого меню рецепт смачного та ситного супу - зваріть розсольник з додаванням перловки та солоних огірків. Традиційний рецепт його приготування і покрокова відео-інструкція - на сторінці нижче.

Інгредієнти: ребра (м'ясо) 1 кг, квашені огірки 4 шт, розсіл з огірків 300-400 г, картопля 0,5 кг, рис (або перловка) 3 ст л, морква 1 шт, цибуля 1 шт, олія для смаження, сіль 2,5 ч л (для смаку), перець горошком 3 шт, духмяний перець 3 шт, лавровий лист 1 шт, зелень свіжа (можна замінити сухою).

Читайте також: Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як його приготувати.

Фото: YouTube

Приготування: ребра миємо та кидаємо у воду варитися. Щоб бульйон вийшов смачним, воду для варіння м'яса слід набирати холодну. Коли в процесі варіння з'являється піна, збираємо її ложкою чи іншим зручним способом. Якщо її дуже багато, зливаємо воду і наливаємо повторно (багато піни може вказувати на те, що м'ясо не дуже свіже).

Далі ставляємо тушитися солоні огірки. Попередньо очищаємо їх від шкірки та ріжемо дрібними шматочками. Перекладаємо у ємність, заливаємо розсолом і залишаємо на вогні тушитися, не забуваючи накрити кришкою. Після приготування ребра дістаємо з бульйону.

Цей рецепт супу обов'язково потребує додавання розсолу, оскільки самих лише солоних огірків буде недостатньо. Для підсилення смаку в кінці приготування можна долити ще розсолу (тут варто опиратися на ваші власні смакові вподобання). Коли дістали м'ясо з бульйону, додаємо туди подрібнену кубиками картоплю та залишаємо варитися. Також додаємо промитий рис або перловку, підсолюємо всі компоненти. Все добре перемішуємо. Додаємо спеції за смаком: ті, що вказані в рецепті, чи будь-які, які вам захочеться.

Починаємо готувати засмажку: на розігріту сковорідку кидаємо подрібнену кубиками цибулю, додаємо натерту на терці моркву, перемішуємо все в процесі приготування та смажимо до напівм'якого стану.

М'ясо розбираємо і повертаємо назад у наш бульйон. Слідом за ним відправляємо до каструлі тушковані овочі і даємо покипіти кілька хвилин. Пробуємо картоплю на готовність: якщо вона готова, кидаємо квашені огірки. Залишаємо наш суп ще на кілька хвилин покипіти, додаємо лавровий лист. Готовий суп заправляємо зеленню.

Читайте на тему: Простий рецепт запеченої картоплі по-французьки, який підійде навіть для свята.

Ключове правило смачного розсольника заключається у тому, що йому варто дати добре настоятися, відправивши на ніч у холодильник. Тоді наступного дня отримаєте насичений кисло-солоний смак, який точно вас здивує. Якщо ж їсти страву одразу після приготування, її смак може бути дещо іншим, не таким насиченим.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини