Приготуйте не лише збірну солянку з м'ясом та ковбасою, також додайте до свого меню рецепт смачного та ситного супу - зваріть розсольник з додаванням перловки та солоних огірків. Традиційний рецепт його приготування і покрокова відео-інструкція - на сторінці нижче.

Інгредієнти: ребра (м'ясо) 1 кг, квашені огірки 4 шт, розсіл з огірків 300-400 г, картопля 0,5 кг, рис (або перловка) 3 ст л, морква 1 шт, цибуля 1 шт, олія для смаження, сіль 2,5 ч л (для смаку), перець горошком 3 шт, духмяний перець 3 шт, лавровий лист 1 шт, зелень свіжа (можна замінити сухою).

Читайте також: Капусняк з квашеної капусти – класична страва на обід: як його приготувати.

Фото: YouTube

Приготування: ребра миємо та кидаємо у воду варитися. Щоб бульйон вийшов смачним, воду для варіння м'яса слід набирати холодну. Коли в процесі варіння з'являється піна, збираємо її ложкою чи іншим зручним способом. Якщо її дуже багато, зливаємо воду і наливаємо повторно (багато піни може вказувати на те, що м'ясо не дуже свіже).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Далі ставляємо тушитися солоні огірки. Попередньо очищаємо їх від шкірки та ріжемо дрібними шматочками. Перекладаємо у ємність, заливаємо розсолом і залишаємо на вогні тушитися, не забуваючи накрити кришкою. Після приготування ребра дістаємо з бульйону.

Цей рецепт супу обов'язково потребує додавання розсолу, оскільки самих лише солоних огірків буде недостатньо. Для підсилення смаку в кінці приготування можна долити ще розсолу (тут варто опиратися на ваші власні смакові вподобання). Коли дістали м'ясо з бульйону, додаємо туди подрібнену кубиками картоплю та залишаємо варитися. Також додаємо промитий рис або перловку, підсолюємо всі компоненти. Все добре перемішуємо. Додаємо спеції за смаком: ті, що вказані в рецепті, чи будь-які, які вам захочеться.

Починаємо готувати засмажку: на розігріту сковорідку кидаємо подрібнену кубиками цибулю, додаємо натерту на терці моркву, перемішуємо все в процесі приготування та смажимо до напівм'якого стану.

М'ясо розбираємо і повертаємо назад у наш бульйон. Слідом за ним відправляємо до каструлі тушковані овочі і даємо покипіти кілька хвилин. Пробуємо картоплю на готовність: якщо вона готова, кидаємо квашені огірки. Залишаємо наш суп ще на кілька хвилин покипіти, додаємо лавровий лист. Готовий суп заправляємо зеленню.

Читайте на тему: Простий рецепт запеченої картоплі по-французьки, який підійде навіть для свята.

Ключове правило смачного розсольника заключається у тому, що йому варто дати добре настоятися, відправивши на ніч у холодильник. Тоді наступного дня отримаєте насичений кисло-солоний смак, який точно вас здивує. Якщо ж їсти страву одразу після приготування, її смак може бути дещо іншим, не таким насиченим.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.