Яблучний пиріг люблять за ніжний смак та соковиту ароматну начинку. Варіантів приготування такої випічки досить багато, що дає нескінченні можливості для кулінарних експериментів. Це може бути галета з яблуками, "сухий" болгарський пиріг, яблучний пиріг "Невидимка" і, звичайно ж, шарлотка - найпопулярніший вид яблучного пирога. Для тих, хто хоче спростити процес, пропонуємо зробити шарлотку з яблуками на сковороді. Розповідаємо, як це зробити.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (50 г), ванільний цукор (1 ч.л.), сіль (щіпка), сметана (100 г), розпушувач (8 г), яблука (450 г), вершкове масло (20 г), борошно (160 г), олія (20 г), кориця (1/4 ч.л.).
Читайте також: Як приготувати ніжний яблучний пиріг замість шарлотки: рецепт з Галичини.
Приготування:
У глибоку миску вбийте два яйця, всипте цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Додайте сметану, олію і перемішайте вінчиком тісто до однорідності.
В окремій мисці з'єднайте борошно та розпушувач. Частками пересипте в миску з яєчно-сметанною сумішшю. Маса має вийти однорідною, без грудочок. Відставте тісто убік і займіться начинкою.
Яблука ретельно промийте, видаліть плодоніжку та серцевину. Наріжте великими шматочками. Так яблука краще триматимуть форму і відчуватимуться в пирозі. За бажанням, зверху яблука притрусіть корицею.
З'єднайте яблука з тістом. Сковороду змастіть вершковим маслом, викладіть туди майбутній яблучний пиріг на сметані. Розрівняйте. Поставте на плиту на слабкий вогонь. Накрийте кришкою та готуйте приблизно 20 хвилин.
Потім змастіть верх пирога олією, прикладіть плоску тарілку і переверніть. Світлою стороною відправте на сковороду, накрийте знову кришкою і потримайте на вогні 5-10 хвилин.
Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
Дізнайтеся також рецепт простого торта з вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.