Лайм

Як у ресторані японської кухні: рецепт простого і смачного місо-супу

Знадобиться зовсім небагато часу та зусиль

Якщо ви любите експериментувати на кухні і обожнюєте пробувати незвичайні рецепти, візьміть собі на замітку кілька наших ідей. Раніше ми ділилися рецептом фунчози з куркою - швидкої страви азійської кухні, яку варто спробувати. Цього разу theLime розповість, як приготувати простий і смачний місо-суп з додаванням тофу та грибів. Покрокова інструкція, а також перелік необхідних компонентів - на сторінці нижче.

Читайте також: Рецепт сирників без борошна, які виходять особливо ніжними і м’якими.

Фото: instagram.com/katerynashok

Інгредієнти: сир тофу 150 г, макарони (рисові), місо паста для бульйону, морські водорості 1 пачка, гриби шіїтаке (або звичайні шампіньйони) 3-5 штук, яйця 2-3 шт, зелена цибуля, насіння кунжуту. Соєвий соус, спеції, часник – додаємо за смаком.

Приготування: відварюємо макарони. Нарізаємо шматочками гриби та сир кубиками 1,5 см. Обсмажуємо гриби сковорідці – готуємо до появи зо золотистого відтінку.

Робимо бульйон: у каструлю з киплячою водою додаємо місо-пасту та розчиняємо її повністю у воді. Морські водорості на 5 хвилин заливаємо водою, потім зливаємо з них воду і додаємо до бульйону. Так само додаємо сир, гриби та макарони. Ще 10 хвилин варимо на великому вогні, потім - ще 10 на маленькому. Даємо супу настоятись.

Читайте на тему: Рецепт пісочного печива з варенням, яке можна дуже швидко приготувати до чаю.

Окремо варимо яйця і розрізаємо їх на дві половинки. Коли наш суп настоявся, наливаємо порцію в тарілку та додаємо половинку яйця, а також нарізану зелену цибулю. Зверху посипаємо страву кунжутом. Смачного!

Фото: instagram.com/katerynashok

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги