Лайм

Рецепт пісочного печива з варенням, яке можна дуже швидко приготувати до чаю

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Холодні зимові вечори ідеальний час, щоб зібратися з близькими за чашкою ароматного чаю або какао з домашнім печивом. І якщо ви вже пробували робити шоколадне печиво з ароматом кави, цього разу здивуйте близьких пісочним печивом з варенням. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати печиво з вівсяних пластівців швидкого приготування: простий рецепт.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти для пісочного тіста: вершкове масло (250 г), цукрова пудра (130 г), ванілін, сіль (щіпка), яйце (1 шт.), жовтки (2 шт.), борошно (350-400 г).

Інгредієнти для начинки: полуничне або інше варення (160 г), крохмаль або борошно (1 ч. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибокому посуді змішуємо розм'якшене масло з цукровою пудрою, додаємо щіпку солі та ваніліну або ванільного цукру. Ретельно перемішуємо за допомогою силіконової лопатки.

Потім вводимо яйце і 2 жовтки, знову перемішуємо. Поступово додаємо просіяне через сито борошно – у кілька етапів, продовжуємо вимішувати. Таке тісто має вийти дуже ніжним – печиво з нього, як правило, відсаджують через кондитерський мішок.

Читайте також: "Гусячі лапки" - улюблене сирне печиво до чаю: як його приготувати.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Деко для випікання застилаємо пергаментним папером. Відщипуємо невеликі шматочки тіста і формуємо з них кульки. Викладаємо їх на пергамент, залишаючи між ними невелику відстань. У середині робимо невеликі ямки для начинки.

Для начинки густе варення з ягодами перебиваємо блендером і додаємо трохи борошна чи крохмалю. Викладаємо в кондитерський мішок та начиняємо печиво.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо за температури 180-200°С приблизно 15 хвилин.

Потім дістаємо і чекаємо, поки ароматне печиво з полуничною начинкою охолоне.

Цікаві новини для вас:

  1. Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: як приготувати ніжний десерт.
  2. Як приготувати шоколадну ковбасу – рецепт із дитинства, який не втрачає популярності.
  3. Як приготувати торт Мурашник зі згущеним молоком: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні