Кожна господиня має свій фірмовий рецепт смачних сирників: хтось робить гарбузові з цедрою, а інші – без яєць з бананом. theLime підібрав простий рецепт сирників без борошна, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Читайте також: Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
Інгредієнти: кисломолочний сир (400 г), яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), манна крупа (40 г), борошно (для посипання), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Кисломолочний сир перетираємо через сито або подрібнюємо за допомогою блендера, щоб він був однорідної консистенції і без крупинок.
В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з цукром. Додаємо яєчну масу до сиру, перемішуємо, вводимо манну крупу.
Можна також додати за смаком ванільний цукор, лимонну цедру, родзинки.
Читайте також: Смажити не потрібно: рецепт пишних та ароматних сирників у духовці.
Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо сирну масу, формуємо з неї "ковбаску". Ножем відрізаємо приблизно рівні шматочки тіста. Обвалюємо їх у борошні та руками або за допомогою склянки надаємо потрібну форму.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо сирники з обох боків до готовності.
Подаємо до столу сирники з манкою з джемом, варенням, сметаною або згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ліниві вареники за закарпатським рецептом.
- Читайте також на theLime, як приготувати на сніданок оригінальні кокосові сирники.
Цікаві новини для вас:
- Мінестроне – знаменитий італійський суп із овочами: як його приготувати.
- Київська перепічка в домашніх умовах: як приготувати легендарну сосиску у тісті.
- Варене згущене молоко - смачна начинка для десертів: як його зварити в металевих банках.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.