Спланувати різноманітне, смачне, але недороге повсякденне меню буває непросто. На допомогу приходять сучасні варіанти традиційних страв, які приходять на допомогу кулінарам. Серед них - швидкий плов з куркою на сковороді, а також макарони по-флотськи з томатним соусом.
Інгредієнти: 500 г макаронів, 500 г м'ясного фаршу, 2 цибулини, 2 морквини, 30 г вершкового масла, 20 г олії, 40 г томатного соусу, сіль, перець, приправи паприка, куркума або каррі - за смаком.
Читайте також: Канелоні - великі макарони-трубочки, які готують з фаршем: найпростіший рецепт страви.
Приготування:
Цибулю дрібно шаткуємо. Моркву чистимо і натираємо на великій тертці. Змішуємо овочі та обсмажуємо їх на олії до золотистого кольору.
У сковороду із засмажкою додаємо фарш, солимо, перчимо і приправляємо його за смаком. Для цього підійде паприка, куркума, сушений базилік або інші улюлені спеції. Перемішуємо та смажимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Вливаємо в сковороду томатний соус, накриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо протягом 25 хвилин, час від часу помішуючи.
Читайте також: Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
Макарони відварюємо так, як зазначено на упаковці. Зливаємо воду, пересипаємо до них м'ясний соус, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 5 хвилин. Так сучасні макарони по-флотськи краще просочаться смачним м'ясним соусом.
Готову страву можна посипати тертим сиром та свіжою зеленню, наприклад, руколою.
Раніше ми розповідали, як приготувати відбивні з ананасами.
Цікаві новини для вас:
"Пташине молоко" - один із найсмачніших тортів без випічки: як його приготувати.
Рулетики з крабовими паличками – смачна заміна звичайного салату: як їх готувати.
Що приготувати на сніданок замість яєчні: рецепт шакшуки з моцарелою та грибами.