Лайм

Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом і кокосовою стружкою

Порадуйте себе та свою другу половинку

Якщо ви вже почали продумувати святкування Дня закоханих, і навіть встигли обрати святковий манікюр, візьміть собі на замітку страву, яка відмінно підійде для романтичної вечері. Приготуйте торт "Бите скло" на основі бісквіту та сметанної заливки. Всі необхідні компоненти, а також покрокова інструкція з приготування - далі на сторінці.

Для бісквіту: 5 яєць, 150 грамів цукру, 150 грамів борошна (якщо переживаєте, що бісквіт не підніметься, можете додати 1 чайну ложку розпушувача). Для желе: 2 упаковки желе по 90 г, 200 мл води на кожну пачку, 700 г сметани, 25 г желатину (заливаємо його 150-200 мл води), кокосова стружка.

Читайте також: Смажити не потрібно: простий рецепт "чебуреків" з лаваша у духовці.

Фото: pinterest

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо 5 яєць та 150 г цукру, починаємо їх збивати міксером або вручну. На збивання знадобиться 10-15 хвилин, оскільки потрібно, щоб утворилася рясна яєчна піна. Додаємо борошно і (за бажання) розпушувач, легкими плавними рухами перемішуємо нашу масу – потрібно, щоб борошно рівномірно розподілилося та добре розмішалося. Краще робити рухами зверху вниз.

Бажано на етапі, коли ви додаєте до яєць борошно, заздалегідь підготувати форму для випікання та змастити її олією, а також розігріти на 180° C духовку. Готове тісто переливаємо у форму і відправляємо готуватися приблизно на 20-30 хвилин. Перші 20 хвилин рекомендується не відкривати духовку. Готовий бісквіт після випікання розділяємо на дві рівних частини.

Тепер починаємо робити желе. Два види висипаємо в окремі ємності та заливаємо теплою кип'яченою водою, робимо одразу дві порції (два види). Рекомендується, щоб вода для желе була саме теплою, тобто не гарячою і не холодною. Перемішуємо желе до тих пір, поки не розчиниться порошок.

Після цього відправляємо суміш у холодильник на застигання. Коли желе вже застигло, дістаємо його і нарізаємо прямо у тарілках на кубики. Далі починаємо готувати сметанне желе: 25 г желатину заливаємо водою та залишаємо набухати, а потім розтоплюємо його ще і у мікрохвильовці. Далі в окрему ємність викладаємо сметану та з'єднуємо її з цукровою пудрою (можете додавати цей інгредієнт за смаком).

Читайте на тему: Рецепт пісочного печива з варенням, яке можна дуже швидко приготувати до чаю.

Фото: pinterest

Додаємо до сметани розтоплений желатин і добре все перемішуємо. Кидаємо до цієї суміші кубики желе (чим більше буде желе, тим краще). Все ретельно перемішуємо і рівномірно розподіляємо кольорові кубики по всій сметанковій масі.

На нижній шар бісквіту намазуємо начинку. Краще використовувати кондитерське кільце, якщо є, якщо ж ні, можна обійтися і без нього. Далі накриваємо начинку другим шаром бісквіту і легенько утрамбовуємо. Зверху прикрашаємо торт кокосовою стружкою.

Готовий десерт відправляємо в холодильник настоятись хоча б на 6-8 годин - тоді смак стане таким, яким має бути. Також потрібен час, щоб сметана заливка гарно застигла. Торт "Бите скло" на День закоханих готовий, смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки