Лайм

Варене згущене молоко - смачна начинка для десертів: як його зварити в металевих банках

Лайфхак, щоб не робити ремонт на кухні

Варене згущене молоко використовують для приготування багатьох смаколиків: вафельних трубочок, торта з горіхами, шоколадної ковбаси та інших смачних десертів. Багато хто не визнає магазинну "іриску", але варити в домашніх умовах не наважуються, оскільки банка під час варіння може вибухнути, або вміст буде мати неправильну консистенцією.

Варене згущене молоко готують різними способами: на плиті, в мультиварці та в мікрохвильовій печі. Кожен з цих методів дозволяє отримати смачний продукт, але потребує різних витрат часу. Розповідаємо, як правильно варити згущене молоко на плиті, щоб уникнути вибуху металевої банки і в результаті отримати бажаний результат.

Читайте також: Як приготувати домашню нутелу, щоб була смачніше магазинної: простий рецепт.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Візьміть каструлю і застеліть дно кухонним рушником. Зверху встановіть банки зі згущеним молоком та залийте водою. Вода має покривати банки зверху хоча б на 5-6 см. Накрийте кришкою.

Каструїлю з банками поставте на плиту, встановіть максимальний вогонь та доведіть до кипіння. Відразу після закипання зменшіть вогонь майже до мінімального. Вода має ледь кипіти.

Варіть згущене молоко в банках 3 години. При цьому важливо стежити, щоб вода не википіла, тому що банка може вибухнути і доведеться відмивати стіни, стелю та меблі від липкої маси, або взагалі робити ремонт на кухні. Якщо побачите, що рідини в каструлі недостатньо - долийте гарячої води.

Коли час варіння закінчиться, дайте банкам з вареним згущеним молоком охолонути, а тільки потім відкривайте.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Домашній майонез - повноцінна заміна магазинному: як його зробити з олії та яйця.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні