Лайм

Шоколадний пиріг з вишнями - смачний десерт на День закоханих: як його приготувати

Поекспериментуйте на кухні на честь свята

Більшість закоханих з особливим нетерпінням чекають дня Святого Валентина, адже це ще одна можливість висловити свої почуття та присвятити час одне одному. І якщо ви вже дізналися про найромантичніші фільми про кохання на 14 лютого, тепер візьміть собі на замітку рецепт святкової страви. Зробіть шоколадний пиріг із вишнями - він вразить вас ніжним смаком, а також простотою у приготуванні.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (250 г), кефір, йогурт або нежирна сметана (100 мл), рослинна олія (100 мл), какао (3 ст. л.), розпушувач (2 ч. л.), борошно (260 г борошна = 2 склянки), сіль (щіпка), вишні (200 г).

Читайте на тему: Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт, який можна приготувати на День закоханих.

Фото: pinterest.com

Приготування: Заздалегідь виймаємо яйця, кефір, йогурт або нежирну сметану з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Якщо вишні заморожені, попередньо розморожувати їх не потрібно, головне, щоб вони були без кісточок. У глибоку ємність розбиваємо яйця, збиваємо їх із цукром до пишної піни, додаємо кефір та рослинну олію, сіль, перемішуємо.

Просіюємо в рідку масу через сито борошно з розпушувачем і какао, перемішуємо міксером тісто на маленьких оборотах, але не довго. Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та посипаємо борошном. Виливаємо тісто та розрівнюємо силіконовою лопаткою, а зверху викладаємо вишні.

Ставимо у розігріту духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Виймаємо з духовки та чекаємо, поки пиріг охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Читайте також: Віщують розлуку та сварки: які подарунки не можна робити коханій людині на День Валентина.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки