Лайм

Панакота – популярний десерт на День святого Валентина: як її приготувати

Побалуйте свою другу половинку

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина, одним з головних атрибутів якого є романтична вечеря. Святковий стіл буде неповним без десерту, і один із найпопулярніших варіантів на День закоханих – ніжна панакота з білим та червоним шарами. Розповідаємо, як приготувати цю смачну та красиву страву.

Інгредієнти: для білого шару – вершки 20% (350 мл), цукор (100 г), ваніль (за бажанням), желатин (15 г). Для червоного шару - цукор (70 г), свіжа чи заморожена малина (150 г), желатин (15 г).

Читайте також: Шоколадний торт "П'яна вишня" - солодкий подарунок на День закоханих: як його приготувати.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо невелику каструлю, переливаємо до неї вершки, додаємо цукор. Його кількість можна відрегулювати з урахуванням особистих смакових уподобань.

Ставимо каструлю на плиту та підігріваємо вміст на слабкому вогні. Доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо.

Чекаємо, поки вершкова суміш охолоне до 60 °С, потім додаємо желатин і ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Розливаємо перший шар у прозорі склянки або креманки та прибираємо в холодильник.

Читайте також: Торт на День коханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом і кокосовою стружкою.

Якщо у вас заморожена малина, її необхідно заздалегідь виставити із холодильника, а потім злити зайву вологу.

Для малинового шару беремо ягоди, викладаємо в сотейник і засипаємо цукром. Ставимо на вогонь і перемішуємо до розчинення цукру.

Остуджуємо до 60 °С, потім додаємо желатин і перебиваємо блендером. Даємо суміші трохи охолонути, а потім розливаємо в склянки і знову прибираємо в холод, щоб десерт повністю застиг. За бажанням зверху можна прикрасити ягодами малини чи будь-якими іншими на ваш смак.

Дістаємо апетитний десерт з малиною у День усіх закоханих та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень