14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина, одним з головних атрибутів якого є романтична вечеря. Святковий стіл буде неповним без десерту, і один із найпопулярніших варіантів на День закоханих – ніжна панакота з білим та червоним шарами. Розповідаємо, як приготувати цю смачну та красиву страву.
Інгредієнти: для білого шару – вершки 20% (350 мл), цукор (100 г), ваніль (за бажанням), желатин (15 г). Для червоного шару - цукор (70 г), свіжа чи заморожена малина (150 г), желатин (15 г).
Читайте також: Шоколадний торт "П'яна вишня" - солодкий подарунок на День закоханих: як його приготувати.
Приготування:
Беремо невелику каструлю, переливаємо до неї вершки, додаємо цукор. Його кількість можна відрегулювати з урахуванням особистих смакових уподобань.
Ставимо каструлю на плиту та підігріваємо вміст на слабкому вогні. Доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо.
Чекаємо, поки вершкова суміш охолоне до 60 °С, потім додаємо желатин і ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Розливаємо перший шар у прозорі склянки або креманки та прибираємо в холодильник.
Читайте також: Торт на День коханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом і кокосовою стружкою.
Якщо у вас заморожена малина, її необхідно заздалегідь виставити із холодильника, а потім злити зайву вологу.
Для малинового шару беремо ягоди, викладаємо в сотейник і засипаємо цукром. Ставимо на вогонь і перемішуємо до розчинення цукру.
Остуджуємо до 60 °С, потім додаємо желатин і перебиваємо блендером. Даємо суміші трохи охолонути, а потім розливаємо в склянки і знову прибираємо в холод, щоб десерт повністю застиг. За бажанням зверху можна прикрасити ягодами малини чи будь-якими іншими на ваш смак.
Дістаємо апетитний десерт з малиною у День усіх закоханих та насолоджуємося смаком.