Лайм

Найромантичніші фільми про кохання, які варто подивитися на День закоханих

14 лютого в Україні та світі відзначають День святого Валентина, і якщо у це свято ви захочете поринути у романтичний настрій, допоможуть шедеври світового кінематографу. Розповідаємо, які мелодрами можна подивитися ввечері в парі чи наодинці з собою. Кожен із цих фільмів має свій настрій і демонструє любов у найрізноманітніших її проявах.

Читайте також: Романтична вечеря вдома: рецепти смачних та легких страв до Дня закоханих.

"Щоденник пам'яті" (2004)

Позачасова історія кохання, заснована на романі Ніколаса Спаркса. Фільм оповідає про пристрасний роман між бідним сільським хлопцем Ноєм та заможною містянкою Еллі протягом багатьох років, а головні ролі в ньому виконали Райан Гослінг та Рейчел МакАдамс.

"Гордість та упередження" (2005)

У цій адаптації класичного роману Джейн Остін розповідається про розвиток стосунків між збіднілою аристократкою Елізабет Беннет і багатим містером Дарсі, який спочатку дуже упереджено ставиться до дівчини. Історія кохання розвивається на тлі Англії XIX століття, тому фільм дуже сподобається шанувальникам костюмованих мелодрам.

"Титанік" (1997)

Масштабний епічний фільм, що розповідає про кохання між привабливим бідним Джеком і нареченою багатія Роуз на борту "Титаніка". Стрічка Джеймса Кемерона є класикою романтичного кінематографа і з кожним переглядом глядач може відкрити для себе нові сенси.

"Касабланка" (1942)

Класична оскароносна мелодрама, дія якої відбувається під час Другої світової війни у Касабланці. Цинічний і байдужий до всього герой Хамфрі Богарта зустрічає в марокканському місті свою колишню кохану (Інгрід Бергман), чоловік якої - лідер руху Опору, що розшукується нацистами. Чоловікові доведеться подолати внутрішній конфлікт і зробити дуже складний вибір між любов'ю та честю.

Читайте також: Як здивувати кохану на День закоханих: ідеї романтичних та оригінальних подарунків.

"До сходу сонця" (1995)

Перша частина романтичної трилогії Річарда Лінклейтера розповідає про те, як американець Джессі (Ітан Хоук) та парижанка Селін (Жюлі Дельпі) зустрічаються та закохуються протягом однієї ночі у Відні. У другій та третій частині показано, як їхні стосунки розвиваються у майбутньому.

"Ла-Ла Ленд" (2016)

Сучасний романтичний мюзикл демонструє історію кохання джазового музиканта (Райан Гослінг) і молодої актриси (Емма Стоун), які намагаються досягти успіху і втілити свої мрії в Лос-Анджелесі. Стрічка отримала кілька премій "Оскар".

"Принцеса-наречена" (1987)

Цей фільм - справжня казкова пригода, наповнена романтикою, гумором і сміливими вчинками, в яких Вестлі та принцеса Жовтець борються за справжнє кохання.

"Ноттінг Хілл" (1999)

Чарівна романтична комедія з Джулією Робертс і Х'ю Грантом у головних ролях про власника книгарні, який закохується у відому актрису.

Читайте також: Як оригінально привітати хлопця на День закоханих: ідеї подарунків для нього.

"Ромео + Джульєтта" (1996)

Сучасна адаптація База Лурмана класичної трагедії Шекспіра, в якій Леонардо Ді Капріо та Клер Дейнс грають культових нещасних коханців.

"Неспячі в Сіетлі" (1993)

Зворушлива романтична комедія про вдівця та його сина, які знову знаходять любов та щастя за допомогою радіопередачі.

Дізнайтесь також, які квіти не підходять для подарунка на День закоханих.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки