Лайм

Як сіяти цибулю на розсаду і в чому переваги такого способу вирощування

Рекомендації для тих, хто хоче отримати добрий урожай салатної цибулі

Через розсаду можна вирощувати не тільки цибулю-чорнушку, але й велику і солодку цибулю салатних сортів. Цей спосіб вирощування має свої особливості та переваги, про які розповіла авторка YouTube-каналу про садівництво "Півтори Сотки".

Читайте також: Як пікірувати розсаду перцю та баклажанів: покрокова інструкція з відео.

За словами городниці, вирощувати цибулю через розсаду - вигідно та економно, оскільки пакетик насіння у 2024 році коштуватиме приблизно 20 грн, тоді як цибуля-сіянка коштує значно дорожче. В одному пакетику, як правило, багато насінин, а значить у такий спосіб можна виростити щедрий урожай салатної цибулі.

Як садити насіння цибулі на розсаду

Спочатку підготуйте ґрунт для розсади цибулі. Він має бути пухким, легким, збагаченим поживними речовинами. Ви можете покращити якість покупної землі, якщо додасте до неї вермикуліт та біогумус (по 1 літру кожного препарату на 10 л ґрунтової суміші).

Ґрунтову суміш насипте в пластикову ємність, після чого обробіть розчином фітоспорину. Щоб приготувати його, візьміть 1 ст. ложку препарату та розведіть у 2 ст. ложках теплої кип'яченої води, добре перемішайте. Так ви отримаєте концентрат - "маточний" розчин, 1 ч. ложку якого потім розведіть в 1 л теплої кип'яченої води. Цим робочим розчином зволожте ґрунт перед посадкою насіння цибулі на розсаду. Використовуйте пульверизатор або інчий спосіб поливу.

В обробленому розчином фітоспорину грунті робимо отвори глибиною 0,5 - 1 см. Відстань між ними в рядку має становити близько 2 см, а ширина між рядками - 4-5 см. У кожен отвір вкладаємо по 1 зернятку насіння і зариваємо.

Читайте також: Перше підживлення розсади перцю - важливий етап: коли і як його проводити.

Зверху ще раз зволожуємо ґрунт з насінням цибулі розчином фітоспорину, ставимо ємність в пакет і прибираємо в тепле місце до появи сходів (вони мають з'явитися на 5-7 день).

Коли сходи з'являться у вигляді петельок, відразу зніміть ємність з розсадою з батареї і приберіть її в холодніше місце (19-20 градусів Цельсія). Потім потрібно спостерігати за розсадою, розпушувати ґрунт зубочисткою та зволожувати його, не переливаючи.

Дізнайтеся також, які дні у березні найкраще підходять для посадки капусти на розсаду.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Як у домашніх умовах приготувати ковбасу з курячого філе, свинини та сала на святковий стіл на Великдень, щоб здивувати свою родину та гостей