Лайм

Сиропусна або Прощена неділя – важливе свято: що має бути на столі в цей день

Потрібно попросити прощення у всіх близьких та приготувати млинці з сиром

Останній день Масляної – це Прощена неділя, яку ще називають Сиропусною неділею, Сиропустом, Прощеним днем. Перші дві назви пов'язані з тим, що на старослов'янському словом "сиропусний" означає "сир опускаю", "сир залишаю". Це останній день перед Великим постом, коли можна вживати в їжу яйця, молоко, сир та різні молочні продукти. theLime підготував простий рецепт млинців з сиром у духовці.

Читайте також: Що обов'язково має бути на столі в Прощену неділю: рецепт традиційної страви.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (2 ст. л.), сіль (щіпка), борошно (170 г), молоко (0,5 л), олія (50 мл).

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (700 г), цукор, яйце (1 шт.), вершкове масло (60 г).

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, збиваємо міксером чи вінчиком.

Потім вливаємо в яєчну суміш приблизно одну третину молока. Сюди ж просіюємо борошно і знову перемішуємо до однорідності.

Додаємо рослинну олію і молоко, що залишилося. Перемішуємо вінчиком.

Готове млинцеве тісто залишаємо приблизно на півгодини.

Читайте також: Тонкі млинці можна готувати не тільки на молоці, а й на кефірі: простий рецепт до Масниці.

Розігріваємо сковороду для млинців, змащуємо олією. Наливаємо тісто в центр сковороди і розподіляємо його по всій поверхні. Смажимо млинці спочатку з одного боку, потім перевертаємо на іншу. За бажанням кожен млинець можна змащувати вершковим маслом.

Для начинки змішуємо сир, яйце та цукор. Перемішуємо до однорідності.

Кожен млинець розрізаємо навпіл. Викладаємо на кожен трохи начинки та загортаємо, як показано на відео. Робимо те саме з іншими.

Готові млинці з начинкою викладаємо у форму для випічки, змащену вершковим маслом. Зверху змащуємо розтопленим маслом та накриваємо пергаментним папером, який попередньо потрібно змочити у холодній воді.

Випікаємо млинці з сиром у духовці при температурі 180°С приблизно 25 хвилин

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке лахмаджун і чому цей рецепт "турецької піци" став хітом у мережі.
  2. Підійдуть до будь-якого гарніру: рецепт ніжних рибних тефтелей у томатному соусі.
  3. Блогерка поділилася незвичайним рецептом млинців: виходять тонкими і дуже смачними.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times