Лайм

Один з головних трендів манікюру був популярним у модниць ще 100 років тому: фото

Дізнайтеся, як вигадали дизайн нігтів з лунками

Кожна сучасна дівчина неодноразово задавалася питанням, який дизайн нігтів вибрати, щоб виглядати вишукано та модно. Сьогодні в тренді як однотонне покриття, так і сміливі нейл-арти, наприклад, з тигровим або квітковим принтом. theLime вирішив докладніше дізнатися історію місячного манікюру, який був популярний у модниць ще 100 років тому.

Про це розповіла автор блогу про нігті в коментарі labmuffin.com.

Читайте також: Який манікюр зараз у тренді: новинки весни для різної довжини і форми нігтів.

Місячний манікюр або дизайн з лунками – один із базових варіантів нейл-арту, при якому основу нігтя (її часто називають просто лункою) виділяють іншим кольором або залишають незафарбованою. Такий дизайн ще називають френчем навпаки – вони відрізняються тим, що місячний виділяє не кінчик нігтя, а півмісяць у його основі.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Зазначимо, що такий манікюр вже користувався популярністю наприкінці 1920-х років, і він був найкращим стилем протягом більшої частини 1930-х років.

Фото: pinterest.com

Як відомо, з 1890-х років до початку Першої світової війни рукавички були більш-менш обов'язковим аксесуаром для всіх жінок у громадських місцях. Була величезна різноманітність різних рукавичок на різні випадки життя. Денні рукавички, оперні рукавички, рукавички з невеликими отворами на зап'ястях, щоб можна було витягнути руки і пообідати, навіть не знімаючи їх — жодну даму не бачили без рукавичок. Компанія Cutex випустила перший лак для нігтів у 1917 році, але коли всі жінки носили рукавички, він не мав великого попиту.

Фото: pinterest.com

Однак на початку 1920-х років рукавички почали втрачати популярність. Через Першу світову війну набагато більше жінок працювали поза домом, і робити це в рукавичках було дуже незручно.

Фото: pinterest.com

Рукавички повністю вийшли з моди лише наприкінці 1950-х років, але до кінця 1920-х років вже було достатньо жінок, які відмовилися від рукавичок і почали робити щось руками, тому компанія Revlon вирішила зайнятися лаками для нігтів.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Модниці у всьому світі все частіше вибирають рожевий манікюр: трендові варіанти виконання.

На початку 1930-х років сучасна ера лаків для нігтів вже набула своїх прав.

Місячний манікюр, який залишається популярним і досі, є цікавим результатом зіткнення старих соціальних умовностей та нових наукових забобонів. Коли жінки весь час носили рукавички, однією з ознак бідної чи некультурної жінки був бруд під нігтями через те, що вони не носили рукавички і працювали руками. Виникла ідея, що жінкам, котрі покривають нігті лаком, є що приховувати. А місячний манікюр демонструє, що у вас ідеально чисті нігті справжньої леді.

Фото: pinterest.com

Ще одна гіпотеза про появу такого дизайну: у ті часи вважали, що нігті повинні "дихати". Тоді створили дизайн з лунками, вважаючи, що залишивши лунку, яка росте з нігтьового ложа, і кінчик голими (без покриття), ніготь зможе "дихати" під кольором.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Який колір волосся візуально омолоджує обличчя: модні варіанти фарбування.
  2. Стилістка показала, як виглядає наймодніше жіноче взуття на весну: фото.
  3. Низька посадка і сірий колір: як виглядають наймодніші джинси 2024 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень