Лайм

Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Для ситної вечері підійдуть не лише оладки з картоплею та зеленню, а також і ніжна тушкована картопля з фаршем та овочами. Які ще компоненти знадобляться і які етапи приготування має ця страва, на своїй сторінці в Instagram розповіла кулінарна блогерка та фотографка Дарина Сіліна.

Інгредієнти: вода або бульйон – 200 мл; картопля – 350 г; м'ясний фарш – 200 г; ріпчаста цибуля – 1 шт; морква – 1 шт; томатний соус – 2 ст л; часник – 1-2 зубчики; рослинна олія – 45 мл; сіль – 0,5 ч л; чорний мелений перець – 0,25 ч л; хмелі-сунелі – 0,5 ч л; лавровий лист – 1-2 шт; чорний запашний перець – 3 горошини; свіжий кріп – 1 пучок.

Читайте також: Рецепт пісної піци, яка стане смачним доповненням меню на Великий піст.

Фото: Дарина Сіліна

Фото: Дарина Сіліна

Приготування: ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву - кільцями. На сковорідку з розігрітою олією викладемо подрібнену цибулю. Помішуючи, пасеруємо овочі на середньому вогні до м'якості. Додаємо до цибулі подрібнену моркву. Перемішуємо, продовжуємо готувати овочі разом ще 3 хвилини.

М'ясо миємо, прибираємо зайву вологу за допомогою паперових серветок. Очищуємо м'якоть від жиру та плівочок, пропускаємо його через м'ясорубку з великою решіткою. Додаємо фарш до пасерованих овочів. Помішуючи, обсмажуємо нгредієнти разом до тих пір, поки м'ясо не змінить колір. Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, додаємо до всіх інших компонентів.

Кидаємо томатний соус, лавровий лист та чорний запашний перець. Солимо, додаємо інші спеції за смаком. Наливаємо до наших інгредієнтів 200 мл гарячої води, овочевого або м'ясного бульйону. Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо картоплю з фаршем на повільному вогні ще 20-25 хвилин.

Читайте на тему: Ви могли про це не знати: лайфхак з правильного варіння яєць.

Фото: Дарина Сіліна

Фото: Дарина Сіліна

Коли картопля стане м'якою, кидаємо порізаний тонкими шматочками часник і зелень кропу. Перемішуємо, продовжуємо тушкувати картоплю з фаршем на повільному вогні ще 5 хвилин. Готову страву подаємо гарячою, за бажання можна доповнити її свіжими або маринованими овочами. Смачного!

Фото: Дарина Сіліна

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки

Які добрива необхідно використовувати для першого та другого підживлення озимого часнику, як їх правильно приготувати, а також застосовувати  

Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками

Яйця в цибулинні - традиційний спосіб зробити крашанки на Великдень, який ще використовували наші бабусі

Вербну неділю відзначають 28 квітня: які повір'я та прикмети має свято

Вербна неділя 2024 випадає на 28 квітня - які прикмети та повір'я має це велике церковне свято - список