RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ніколи не робіть так: популярні помилки при смаженні пельменів

Однією з найпопулярніших страв серед нежонатих і не любителів "чаклувати" на кухні є пельмені. Їх просто і недовго готувати, вони ситні й, як правило, смачні. Для різноманітності їх можна не лише варити, а й смажити, однак і тут існують "підводні камені".

"Апостроф" пише, як потрібно правильно посмажити пельмень, щоб він приніс не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення.

Читайте: Не смажте і не варіть: як правильно приготувати пельмені з магазину

Перед початком приготування пельмені не варто розморожувати, інакше м'яке тісто прилипатиме до сковороди. Краще дістати їх із морозилки за 10 хвилин до приготування, щоб вони встигли трохи відтанути, але не перетворилися на пластиліноподібну масу.

Не потрібно розжарювати сковороду як доменну піч. Якщо покласти заморожені пельмені на занадто гарячий посуд, бризки розжареної олії прикрасять всю кухню і можуть потрапити на горе-кухаря. Тому смажити пельмені краще на помірному чи слабкому вогні.

Накривати кришкою пельмені теж погана ідея, тому що в такому разі обов'язково утвориться конденсат, а вода, коли потрапить у гарячу олію, створить ефект невеликого вибуху. Крім того, під кришкою пельмені не отримають хрустку золотисту скоринку, і вийдуть м'якими, ніби звареними.

Часте перемішування пельменів під час смаження може пошкодити тісто. Швидше цей напівфабрикат все одно не приготується, а ось стати кашоподібною масою - запросто.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пружне та еластичне тісто на пельмені, яке не прилипає до рук

  • Читайте також:

Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі

Щоб пельмені не злипалися, приготуйте їх за цим рецептом

Зі звичайної страви – у смачну вечерю: поради з приготування пельменів