Масниця, також відома в Україні під назвою Сиропуст або Колодій – святковий тиждень, який відзначають перед Великим постом. У 2024 році він починається в понеділок 11 березня і закінчується в неділю 17 березня. В ці дні прийнято готувати млинці та вареники, а також ходити один до одного в гості. theLime підібрав простий рецепт млинців на воді, які виходять особливо ніжними та еластичними.
Читайте також: Солодкі налисники на Масницю: рецепт із сирно-вершковим кремом та ананасами.
Інгредієнти: борошно (300 г), сіль (0,5 ч. л.), цукор (3 ст. л.), мінеральна вода (700 мл), соняшникова олія (5 ст. л.).
Приготування:
У глибоку миску просіюємо через сито борошно, додаємо в нього сіль і цукор, перемішуємо вінчиком.
Потім у борошно вливаємо порціями сильногазовану мінералку. Знову перемішуємо.
Потім вливаємо соняшникову олію, знову перемішуємо і залишаємо пісне тісто при кімнатній температурі приблизно на 15 хвилин.
Читайте також: Креп сюзетт - французький десерт на основі млинців: як його приготувати.
Сковороду ретельно розігріваємо з рослинною олією чи вершковим маслом. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди.
Чекаємо кілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки пісне тісто не закінчиться.
Подаємо ніжні пісні млинці на мінералці до столу зі сметаною, варенням, джемом або згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли, які страви готують на Масницю, крім млинців.
- Читайте також на theLime, рецепт картопляних млинців для ситного сніданку.
Цікаві новини для вас:
- Вареники з сиром – головна страва на Масляну в Україні: як їх приготувати.
- Як приготувати ароматні шоколадні млинці з какао: простий рецепт.
- Млинці з твердим сиром і зеленню варто скуштувати хоч раз: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.