RU  UA

Lifestyle

Гарна мульча і стимулятор росту розсади: як використовувати яєчну шкаралупу на городі

Дачникам на замітку

Багато городників уже зайнялися підготовкою до нового дачного сезону. Як правило, вже в березні необхідно закінчити всі підготовчі роботи: вибрати ємності для розсади, знезаразити ґрунт, замочити та обробити насіння, а також посіяти їх на розсаду з урахуванням місячного посівного календаря. theLime вирішив також докладніше розповісти, як можна використовувати яєчну шкаралупу на городі.

Читайте також: Натуральне підживлення для гортензій допоможе їм квітнути пишно та яскраво.

Фото: pixabay.com

Які корисні властивості має яєчна шкаралупа?

1. Яєчна шкаралупа на 90% складається з карбонату кальцію – дуже цінного елемента для повноцінного розвитку рослин. Інші 10% – це цинк, марганець, фтор та ще більше 20 елементів, які значно підвищують урожайність культур.

2. Яєчна шкаралупа є природним вапняним добривом, її дія подібна на дію крейди або вапна. Тобто, крім підживлення ґрунту, яєчна шкаралупа дуже добре його розкислює. Підживлення шкаралупою просто необхідне культурам, які потребують нейтрального або слаболужного грунту. Це пасльонові, капустяні, бобові, гарбузові культури, коренеплоди, цибульні та зелень.

3. Ще одна властивість шкаралупи – вона розпушує ґрунт, знижуючи його щільність, тим самим підвищуючи його повітро- та водопроникність.

4. Яєчну шкаралупу можна використовувати у боротьбі з капустянкою (вовчком). Беремо подрібнену шкаралупу, додаємо до неї олію і прикопуємо в місцях скупчення цих шкідників, щоб позбутися їх.

Читайте також: Звичайний аптечний засіб допоможе якісно підгодувати розсаду помідорів після пікіровки.

5. Крім того, яєчну шкаралупу можна використовувати як мульчу. Просто розкладаємо її довкола штамбів дерев. Особливо корисна вона буде для кісточкових: вишні, черешні, сливи, абрикосів.

6. Борошном із яєчної шкаралупи удобрюють ґрунт для молодої розсади – воно є відмінним стимулятором росту молодих саджанців помідорів, перцю та капусти.

Як зробити добриво з яєчної шкаралупи?

Щоб приготувати добриво з яєчної шкаралупи, необхідно промити її під водою, просушити протягом доби і подрібнити. І найголовніше – корисні властивості має лише сира шкаралупа, а не та, що була попередньо зварена.

Все, що потрібно зробити, щоб виростити хороший урожай це подрібнити шкаралупу, розсипати по грядці або у склянки з розсадою і перекопати.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Жовтіє розсада помідорів: чому це відбувається і що робити.
  2. Пікіровка розсади: як розділити рослини і не пошкодити їхнє коріння.
  3. Цвітна капуста на розсаду: оптимальні терміни посіву в березні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представители каких знаков Зодиака любят организовывать свою работу по своему собственному удобному графику и только за пределами офиса

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью