Лайм

Чим підживити розсаду перцю для підтримки росту та розвитку

Найкращі засоби для кореневої системи

Чимало городників вже зайнялися підготовкою до нового дачного сезону. Як правило, вже в березні необхідно закінчити всі підготовчі роботи: вибрати ємності для розсади, знезаразити грунт, замочити та обробити насіння, а також посіяти його на розсаду. theLime вирішив докладніше дізнатися, як і коли підживлювати розсаду перцю.

Про це докладніше розповіли на каналі "ДІМ ТА ПРИСАДИБНИЙ ДІЛЯНКА" у YouTube.

Читайте також: Перше підживлення розсади перцю – важливий етап: коли і як його проводити.

Фото: pixabay.com

Підживлення рослин макро- та мікроелементами необхідно проводити постійно – починаючи від появи першого справжнього листа.

Розсаду перцю підживлюємо двічі. Вперше у фазі 1-2-х справжніх листків.

У період розвитку кореневої системи – тобто на стадії активного зростання – потрібні комплексні добрива з великим вмістом фосфору.

Автор відео радить звернути увагу на добриво під назвою Master (Майстер) 13-40-13. Це комплексне добриво в мікрокристалічній формі з повною та миттєвою розчинністю, спеціально призначене для здійснення кореневих підживлень усіх культур через різні системи поливу (краплинний полив, дощові установки тощо).

Майстер 13-40-13 містить 13% азоту, 40% – фосфору, 13% – калію. Таке добриво необхідно розводити так: 5 г на 2 л теплої води.

Також варто додати до розчину бурштинову кислоту, яка сприяє появі нових корінців. Розводимо її так: 0,5 г на 2 л води.

Читайте також: Бурштинова кислота – хороший стимулятор росту розсади: як її застосовувати.

Перед тим, як вносити добриво у фазі 1-2 листочка, необхідно враховувати, що грунт вже може бути багатим на макро- та мікроелементи (особливо, якщо він куплений у спеціальному магазині та у його складі є деревна зола та біогумус). У цьому випадку використовуємо половину норми розведеного добрива: 2,5 г на 2 л води.

Друге підживлення проводимо через 12-15 днів, збільшуючи дозу добрив у 1,5-2 рази. Для цього можна використовувати препарат Майстер-Агро 20+20+20 (20% азоту, 20% фосфору, 20% калію). Розводимо 5 г на 2 л води. Необхідно також додати в розчин бурштинову кислоту та сульфат магнію.

Підживлення вносимо у вологий ґрунт – приблизно за годину трохи поливаємо розсаду, а потім у піддони наливаємо добриво (так званий нижній полив). Як це правильно робити, дивіться у відео.

Коли перці трохи виростуть, можна підсипати землесуміш. Для цього в покупну землю додаємо 100 г деревного попелу, вермикуліт, органічне добриво – біогумус (3 частини землі, 1 частина біогумусу). Додаємо в кожен стаканчик із розсадою.

Цікаві новини для вас:

  1. Цвітна капуста на розсаду: оптимальні терміни для посіву в березні.
  2. Як сіяти цибулю на розсаду і в чому переваги такого способу вирощування.
  3. Чорнобривці на розсаду: коли садити насіння квітів і як це правильно робити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень  

Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл

Як у домашніх умовах приготувати свинину із сухофруктами, печінковий паштет, запечену скумбрію, профітролі з начинкою та салат на Великдень

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку