Лайм

Звичайний аптечний засіб допоможе якісно підживити розсаду помідорів після пікіровки

Не пропустіть цей важливий етап

Щоб удома виростити здорову та міцну розсаду, її потрібно підживлювати, у тому числі й після пікіровки – пересадки сіянців у менші ємності. Як добрива досвідчені городники часто використовують домашні розчини та аптечні засоби, які не поступаються магазинним. Розповідаємо чим підгодувати розсаду помідорів, щоб у майбутньому вона дала хороший врожай.

Читайте також: Жовтіє розсада помідорів: чому це відбувається і що робити.

Фото: unsplash.com

Через тиждень після пікіровки розсади помідорів дачники проводять підживлення йодом. Цей простий аптечний засіб замінить азотні добрива, оскільки має здатність стимулювати обмінні процеси на рівні клітин. Тому йод часто використовують при вирощуванні розсади.

Як зрозуміти, що розсада має йодне голодування?

Якщо наземна частина рослин стає блідою, а стебла тонкими і сильно витягуються, це вказує на те, що розсаді не вистачає йоду. Якщо не провести азотне підживлення, то рослина може зав'янути.

Як підживити розсаду помідорів йодом?

Розведіть у 3 літрах води 1 краплю йоду та ретельно перемішайте. Обробіть ґрунт. Таке підживлення дозволить рослинам зміцніти, рости здоровою і надалі сформувати великі смачні помідори.

Для молодої розсади помідорів буде достатньо одного поливу йодним розчином.

Йод ефективний не лише для розсади, але й для рослин, які вже висадили у відкритий ґрунт. Йодне підживлення використовують для боротьби з фітофторозом, борошнистою росою та іншими захворюваннями помідорів. Однак у таких випадках використовується інше дозування.

Дізнайтеся також, як розпізнати серйозні хвороби розсади помідорів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі