Лайм

Коли і чим підживлювати розсаду помідорів, щоб вона була міцною і здоровою

Корисні поради для городників

У вирощуванні домашньої розсади важливу роль відіграє підживлення. Правильне та своєчасне удобрення рослин забезпечить у майбутньому хороший врожай. Раніше ми писали, чим підживити розсаду перцю, тепер розповімо, що зробити, щоб розсада помідорів виросла міцною та здоровою.

Розсаду помідорів підживлювати потрібно кілька разів. Кожній фазі зростання томатів відповідає певне підживлення в строго розрахованій кількості.

Читайте також: Цвітна капуста на розсаду: оптимальні терміни для посіву у березні.

Фото: unsplash.com

Підживлення після пікірування

Перший раз помідори піживлюють через два тижні після пікірування сіянців. Для цього візьміть нітроамофоску - мінеральне добриво, яке робить рослини міцнішими. Розведіть 4 г добрива у 10 л води, і отриманим розчином полийте розсаду томатів.

Підживлення перед висадкою в ґрунт

Перед тим, як висаджувати помідори у теплицю або у відкритий ґрунт, розсаду потрібно підготувати. За 3-4 дні удобріть її суперфосфатом та золою. Вам знадобиться: 10 л води, 60 г деревної золи та 30 г суперфосфату. Все з'єднайте та полийте розсаду (під кожен паросток близько 150 мл).

Читайте також: Як розбудити розсаду, яка погано росте: способи досвідчених городників.

Фото: unsplash.com

Додаткове підживлення

Додаткове добриво потрібне у тих випадках, коли розсаді не вистачає певних мікроелементів. Наприклад, якщо листя скрутилося або набуло фіолетового відтінку, це говорить про нестачу азоту. У такому випадку підживіть розсаду коров'яком, розведеним у воді (1:10) або аміачною селітрою (30 г на 10 л води).

Темне та зморшкувате листя сигналізує про те, що рослині не вистачає калію. У цьому випадку полийте розсаду розчином калію сульфату (30 г на 10 л води) або золою (1 ст.л. на 1 л води).

Якщо рослини ростуть дуже повільно, підживіть суперфосфатом (20 г на відро води).

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся також, як захистити моркву від морквяної мухи: допоможе обробка насіння перед посадкою в ґрунт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень