Лайм

Десерт "Бите скло" не втрачає популярності: як приготувати його по-новому

Спробуйте оригінальний десерт без випічки

На основі желе готують безліч смачних тортів та десертів. Один із них - "Бите скло". Він має не надто солодкий смак, а його райдужний вигляд підніме настрій й дітям, й дорослим. Цей барвистий десерт не потребує випічки, а процес приготування цікавий і захоплюючий. Класичний рецепт торта "Бите скло" відомий багатьом, а от як зробити його по-новому - розповіла авторка кулінарного YouTube-каналу "Смачна хата".

Інгредієнти: кисломолочний сир (1 кг), варене згущене молоко (500 мл), сметана (500 мл), ванільний цукор (15 г), желатин "Мрія" (50 г), молоко (250 мл), желе різного кольору (3 упаковки по 70 г), какао (2 ст. л.), вода для желе (750 мл).

Читайте також: Суфле з ряжанки зі смаком какао – десерт на швидку руку, який варто спробувати.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого десерту спочатку необхідно закип'ятити воду (750 мл) та розділити її на три рівні частини. Висипаємо в теплу кип'ячену воду (250 мл) перший пакетик желе та розмішуємо ложкою, щоб воно розчинилося. Те ж саме робимо з іншими двома. Залишаємо до повного остигання спочатку при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник. Коли желе застигне, дістаємо його та нарізаємо середніми кубиками.

В інший посуд висипаємо желатин та заливаємо його теплим молоком. Ретельно перемішуємо та залишаємо приблизно на 20 хвилин.

У сир додаємо сметану, ванільний цукор, варене згущене молоко. Збиваємо все разом блендером до отримання однорідної маси. Потім у декілька етапів вливаємо розчинений у молоці желатин і швидко збиваємо міксером.

Перекладаємо 500 г отриманої сирної маси в окремий посуд, додаємо какао і збиваємо блендером.

Читайте також: Тертий пиріг здивує смаком: незвичайний варіант приготування улюбленої страви.

Форму для випічки з високими бортиками вистилаємо харчовою плівкою. На дно виливаємо сирну масу з какао, розрівнюємо ложкою або силіконовою лопаткою, ставимо на декілька хвилин у холодильник, щоб вона застигла.

Потім викладаємо половину сирної маси зі згущеним молоком, теж розрівнюємо по всій поверхні форми. Відразу ж викладаємо більшу частину шматочків нарізаного желе.

Зверху на скибочки желе викладаємо сирну масу, що залишилася, потім знову шматочки желе. Відправляємо в холодильник на 2-3 години, щоб торт повністю застиг.

Нарізаємо апетитний десерт на порційні шматочки і подаємо до чаю чи кави.

Дізнайтеся також, який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці