Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята та пам'ятні дати. У деяких містах люди не мають можливості купити або замовити торт, тому багато господинь навчилися готувати смачні десерти самостійно. І якщо ви вже робили вишневий торт з горіхами та подвійним кремом, цього разу приготуйте класичний "Наполеон". theLime ділиться простим рецептом заварного крему для нього.
Читайте також: Звідки взялася назва торта "Наполеон" і як його намагалися привласнити росіяни.
Інгредієнти: молоко (500 мл), цукор (125 г), кукурудзяний крохмаль (40 г), яйця (120 г), ванільний цукор (12 г), вершкове масло (100 г).
Приготування:
У каструлю вливаємо молоко. В іншу ємність розбиваємо яйця, розмішуємо їх вінчиком, додаємо цукор, ванільний цукор та кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
Додаємо отриману масу в молоко і заварюємо крем до загустіння, не забуваючи при цьому активно помішувати вінчиком приблизно 5-7 хвилин.
Читайте також: Рецепт торта з печивом "вушка" став хітом: до смаку як Наполеон, але готується без випічки.
Наприкінці додаємо вершкове масло і перемішуємо все до однорідності.
Готовий крем перекладаємо в чисту ємність та накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на декілька годин, а краще всю ніч, щоб заварний крем охолонув і настоявся в холоді.
- Раніше ми розповіли, як приготувати лінивий Наполеон без випічки.
- Читайте також на theLime, як приготувати торт Снікерс з арахісом.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю.
- Блогерка розповіла, як смачно готувати стручкову квасолю: рецепт пісного меню.
- Що готують замість паски на католицький Великдень: святковий рецепт, який варто скуштувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.