Тертий пиріг – десерт, який у багатьох асоціюється із безтурботним дитинством. Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений смаколик в класичному виконанні - з варенням, а тепер поділимося незвичайним варіантом з какао та сирною начинкою.
Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), какао (2 ст.л.), цукор або цукрова пудра (100 г), розпушувач (1 ч.л.), вершкове масло (150 г).
Інгредієнти для вершкової маси: сир кисломолочний (1 кг), яйця (2 шт.), крохмаль (1 ст.л.), цукрова пудра (80 г).
Читайте також: Тістечко "Картопля" – класичний десерт: як приготувати його з бісквіту.
Приготування:
Борошно з'єднайте з розпушувачем, какао, цукровою пудрою (цукром). Суху суміш просійте через сито. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимішайте тісто і розділіть на дві нерівні частини.
Помістіть у пакетики і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
До сиру додайте яйця, цукрову пудру та крохмаль, перебийте все блендером.
Більшу кульку тіста натріть на тертку у форму, в якій випікатимете пиріг. Основу утрамбуйте склянкою і викладіть сирну масу. Зверху натріть на тертку меншу кульку тіста.
Випікайте тертий шоколадний пиріг з сирною начинкою 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Дізнайтеся також, як приготувати сочники – м'яке печиво з сиром усередині.