Лайм

Тертий пиріг здивує смаком: незвичайний варіант приготування улюбленої страви

Смачний десерт без зайвого клопоту

Тертий пиріг – десерт, який у багатьох асоціюється із безтурботним дитинством. Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений смаколик в класичному виконанні - з варенням, а тепер поділимося незвичайним варіантом з какао та сирною начинкою.

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), какао (2 ст.л.), цукор або цукрова пудра (100 г), розпушувач (1 ч.л.), вершкове масло (150 г).

Інгредієнти для вершкової маси: сир кисломолочний (1 кг), яйця (2 шт.), крохмаль (1 ст.л.), цукрова пудра (80 г).

Читайте також: Тістечко "Картопля" – класичний десерт: як приготувати його з бісквіту.

Фото: instagram.com/irisha_redko

Приготування:

Борошно з'єднайте з розпушувачем, какао, цукровою пудрою (цукром). Суху суміш просійте через сито. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимішайте тісто і розділіть на дві нерівні частини.

Помістіть у пакетики і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.

До сиру додайте яйця, цукрову пудру та крохмаль, перебийте все блендером.

Більшу кульку тіста натріть на тертку у форму, в якій випікатимете пиріг. Основу утрамбуйте склянкою і викладіть сирну масу. Зверху натріть на тертку меншу кульку тіста.

Випікайте тертий шоколадний пиріг з сирною начинкою 45 хвилин при температурі 180 градусів.


Дізнайтеся також, як приготувати сочники – м'яке печиво з сиром усередині.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці