Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими та смачними першими стравами, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, італійський суп мінестроне або фасолевий суп за рецептом Дарини Сіліної – українського фудбогера та фотографа для кулінарної індустрії.
У своєму Instagram Дарина показала, як приготувати ситний суп, який добре підходить для холодної пори року. Можна використовувати молочні або копчені сосиски, а також мисливські ковбаски. За бажанням їх можна попередньо обсмажити на олії, але цей варіант буде більш калорійним.
Читайте також: Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, олії та яєць.
Інгредієнти: куряча гомілка (1 шт.), вода (2 л), сосиски (3 шт.), картопля (3 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), суха біла квасоля (175) г), часник (2 зубчики), оливкова олія (50 мл), лавровий лист (2 шт.), чорний запашний перець (5 горошин), сіль, чорний мелений перець, мелена паприка (0,25 ч. л.), прованські трави (0,25 ч. л.), кріп та петрушка (1 пучок).
Приготування:
Курячу гомілку заливаємо холодною водою, варимо бульйон на повільному вогні протягом 30 хвилин після закипання.
Квасолю заздалегідь заливаємо холодною водою, залишаємо так на ніч. Потім відварюємо її до готовності, відкидаємо на друшляк. Також можна використовувати консервовану квасолю.
Дістаємо з готового бульйону курячу гомілку. Варене м'ясо охолоджуємо, відокремлюємо від кісток і додаємо порційно до супу перед подачею.
Картоплю очищаємо, нарізаємо брусочками, додаємо в готовий курячий бульйон.
Цибулю ріжемо кубиком, обсмажуємо до легкого золотистого відтінку на оливковій олії.
Читайте також: Рецепт для вишуканого обіду: як приготувати вершковий суп з червоною рибою.
Додаємо до цибулі натерту моркву. Помішуючи, пасеруємо овочі на повільному вогні до м'якості.
Коли картопля стане м'якою, додаємо в суп пасеровані овочі. Потім опускаємо в суп варену квасолю.
Сосиски очищаємо від оболонки, нарізаємо кільцями. Додаємо ковбасні вироби до супу. Продовжуємо готувати суп на повільному вогні ще 5 хвилин.
Додаємо в каструлю подрібнену зелень кропу та петрушки, сіль та спеції. Для аромату можна покласти лавровий лист, горошини запашного перцю та пропущений через прес часник. Проварюємо суп 1 хвилину, після чого вимикаємо вогонь.
Подаємо квасоляний суп із сосисками до столу і насолоджуємося смаком.
- Читайте також на theLime рецепт вершкового крем-супу з капустою броколі.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно приготувати гречку: простий рецепт з м'ясом та овочами у духовці.
- Салат з мівіною може бути дуже смачним: блогерка поділилася оригінальним рецептом.
- Як у ресторані японської кухні: рецепт простого та смачного місо-супу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.