Незабаром почнеться сезон, коли можна буде збирати березовий сік, тому саме час запасатися рецептами з цього смачного і корисного напою. Оскільки сік берези сезонний, багато хто намагається закрити його в банках, щоб протягом року насолоджуватися смаком домашнього напою. theLime підібрав для вас простий рецепт з апельсинами та лимонною кислотою.
Читайте також: Як приготувати домашній квас із березового соку: простий рецепт.
Інгредієнти на банку 3 л: цукор (150 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.), апельсин (2-3 кружечки), березовий сік.
Приготування:
Спочатку підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з миючим засобом або содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді приблизно 10 хвилин або просто обдаємо окропом.
На дно кожної банки висипаємо цукор.
Апельсин промиваємо і нарізаємо кружальцями. Викладаємо по 2-3 кружечки в кожну банку, а потім висипаємо лимонну кислоту.
Читайте також: Як зробити домашнє вино з березового соку: покроковий рецепт на сезон.
Зібраний у лісі березовий сік переливаємо у велику каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, періодично знімаючи піну.
Виливаємо киплячий сік у банки і закочуємо металевими кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання, потім прибираємо у прохолодне темне місце.
- Читайте також на theLime, які напої приготувати з березового соку.
Цікаві новини для вас:
- Як зварити смачний узвар із фруктів: простий рецепт.
- Як приготувати справжній айран у домашніх умовах: простий рецепт.
- Як правильно заварювати зелений чай: 10 секретів, які знають не всі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.