Стручкова квасоля, також відома як спаржева квасоля - прекрасний продукт, який широко використовується в кулінарії. Її люблять за вітамінний склад, м'який смак та приємний хрускіт. Вона може бути чудовим гарніром до м'яса чи риби, або стати окремою стравою пісного меню. Блогерка am-am1001 на своєму кулінарному YouTube-каналі "Домашні Смаколики" показала, як приготувати мариновану стручкову квасолю з часником і зеленню.
Інгредієнти: спаржева (стручкова) квасоля, петрушка або інша зелень, часник, олія, сіль, яблучний оцет, коріандр. Кількість продуктів блогерка не вказує, а рекомендує орієнтуватися на власний смак.
Читайте також: Як приготувати капустяники з картоплею: рецепт смачної страви, яка доповнить меню на Великий піст.
Приготування:
Свіжу стручкову квасолю кладемо на обробну дошку і відрізаємо кінчики. Розрізаємо навпіл і добре промиваємо під проточною водою. Якщо використовуєте свіжозаморожену квасолю, цей етап пропускаємо.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Опускаємо квасолю і варимо приблизно 4-6 хвилин. Довго тримати її в окропі не варто, інакше квасоля не буде хрумтіти.
Тим часом готуємо миску з льодом та холодною водою. Опускаємо стручкову квасолю в крижану воду, щоб вона зберегла вітаміни, яскравий колір та хрускіт.
Петрушку ретельно промиваємо та подрібнюємо. Беремо три зубчики часнику та дрібно нарізаємо.
Готуємо маринад. В окремій ємності змішуємо оливкову олію, яблучний оцет, сіль, коріандр. Перемішуємо.
Спаржеву квасолю дістаємо з води та змішуємо з маринадом. Додаємо зелень та часник. Перемішуємо.
Подаємо страву одразу або залишаємо на столі на годину-дві для більш насиченого смаку. Довше тримати не варто, інакше стручкова квасоля втратить свій яскравий апетитний колір.
Дізнайтеся також, як приготувати квасолю в сухарях і свіжому кропі.