В цьому році християни східного обряду відсвяткують Великдень у неділю, 5 травня. У зв'язку з цим багато господинь вже почали підшукувати незвичні рецепти традиційної випічки, а також варіанти оригінального декору. І якщо ви вже вирішили, що будете пекти паску з шоколадними дропсами, прикрасьте її великоднім декором у вигляді шоколадних гнізд. theLime вирішив докладніше розповісти, як його зробити.
Читайте також: Що має бути у великодньому кошику: продукти та страви, які святять у церкві.
Інгредієнти: вершкове масло (100 г), цукор (125 г), ванільний цукор (1 пакетик), яйце (1 шт.), борошно (250 г), какао (40 г), розпушувач (1 ч. л.).
Приготування:
Щоб зробити таку прикрасу для паски, вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Викладаємо його в глибоку миску і збиваємо за допомогою міксера, поступово додаючи цукор та ванільний цукор.
Потім у масу додаємо яйце і знову збиваємо міксером.
Борошно, какао та розпушувач просіюємо через сито, додаємо до масляно-яєчної суміші та замішуємо тісто спочатку за допомогою лопатки, а потім руками.
Читайте також: Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
Отримане тісто викладаємо на харчову плівку, формуємо з нього ковбаску та загортаємо. Залишаємо у морозильній камері на 30-40 хвилин.
Потім пропускаємо тісто через м'ясорубку, щоб вийшли довгі смужки. Беремо їх невелику кількість та формуємо гнізда круглої форми. Викладаємо шоколадне печиво на пергаментний папір.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 165°С. Ставимо великодній декор в неї і випікаємо приблизно 10 хвилин.
Готові шоколадні гнізда виймаємо з духовки та чекаємо, доки вони повністю охолонуть.
Потім прикраси для паски можна додатково покрити зверху какао, щоб надати їм більш реалістичного вигляду.
Прикрашаємо пасху шоколадними гніздами, в які можна покласти яйця.
- Раніше ми розповіли, як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу.
- Читайте також на theLime, як приготувати мастику для декорування паски.
Цікаві новини для вас:
- Цей рецепт на Великдень став хітом: як приготувати вологу і солодку грузинську паску.
- Паска на жовтках – класичний рецепт на Великдень, який завжди вдається у господинь.
- Як і чим прикрасити паску: 10 креативних ідей до свята.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.