Прикршання великодньої випічки – творчий і захоплюючий процес, до якого можна залучити дітей. Виготовлення солодкого декору разом із батьками не лише сприятиме розвитку малюків, а й познайомить з українськими традиціями на Великдень. Милою і лаконічною прикрасою будь-якої паски стануть ніжні квіти з маршмеллоу, які кріпляться на солодкій густій глазурі. Блогерка з Дніпра з ніком vika_0901 у своєму блозі в Instagram показала простий спосіб.
Щоби паска була по-справжньому весняною і святковою, маршмеллоу краще взяти різнокольоровий. До того ж пастельні тони зефірок будуть контрастувати з білосніжною білковою шапочкою.
Читайте також: Як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.
На кондитерському виробі невеликого розміру зробіть чотири надрізи. Зручно робити це маленькими манікюрними ножицями. Сформуйте квітку, скріпивши між собою пелюстки. У центр помістіть фігурну кондитерську посипку - це буде серцевина квіточки. Прикрасьте повітряними квітами паску, закріпивши їх на свіжоприготовленій глазурі.
Ще одне ефектне доповнення великодньої випічки - вербові котики з маршмеллоу. Для цієї прикраси знадобиться ще соломка, яка служитиме гілочками верби. Маршмеллоу для цього способу краще брати білого кольору.
Розріжте зефірку по діагоналі, заокругліть кути і прикріпіть на соломку. Виконайте те саме з іншими маршмеллоу. Готову гілочку верби з котиками присипте цукровою пудрою, щоб створити ефект пухнастості, і прикрасьте свої паски.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся також, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами: рецепт Тетяни Літвінової.