В цьому році християни східного обряду відсвяткують Великдень у неділю, 5 травня. У зв'язку з цим багато господинь вже почали підшукувати незвичні рецепти традиційної випічки. І якщо ви вже балували близьких паскою-крафіном – великоднім десертом, який є гібридом круасана та мафіна, на цей зробіть паску з шоколадними краплями. theLime докладно розповідає, як її приготувати.
Читайте також: Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
Інгредієнти для заварної частини: молоко (45 г), вода (45 г), борошно (15 г).
Інгредієнти для тіста: борошно (230 г), борошно Манітоба (100 г), сухі активні дріжджі (7 г), молоко (100 г), жовток (1 шт.), яйця (2 шт.), цукор (50 г), сіль (7 г), вершкове масло (50 г), шоколадні дропси (250 г).
Приготування:
Спочатку приготуємо заварну частину тіста: у каструлі змішуємо воду, молоко та борошно. Ставимо на плиту (на середній вогонь) і перемішуємо за допомогою вінчика. Заварна частина необхідна для того, щоб тісто було м'яким та ніжним. Викладаємо її на тарілку, щоб охолоджувалася.
Готуємо тісто: у мисці змішуємо звичайне борошно та борошно Манітоба з високим вмістом білка, додаємо сухі дріжджі, цукор.
Перемішуємо вінчиком, потім робимо невелике заглиблення. До нього додаємо яйця, жовтки, тепле молоко та заварну частину тіста, яка вже встигла охолонути. Замішуємо тісто – спочатку воно буде прилипати до рук.
Перекладаємо тісто на робочу поверхню та продовжуємо вимішувати руками (приблизно 5-7 хвилин). Потім починаємо вводити вершкове масло кімнатної температури.
Накриваємо тісто мискою і залишаємо "відпочити" на 15 хвилин.
Читайте також: Паска на жовтках – класичний рецепт на Великдень, який завжди вдається у господинь.
Розтягуємо тісто по поверхні – якомога тонше. Потім беремо шоколадні краплі (дропси) та посипаємо ними тісто. Загортаємо тісто, як показано на відео, і зверху знову посипаємо шоколадом.
Знову вимішуємо тісто, щоб шоколадні дропси добре розподілилися по всьому тісту.
Перекладаємо тісто в миску, накриваємо чистим рушником чи харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці приблизно на 3 години.
Після цього переставляємо тісто в холодильник на 1 годину, щоб застигло тісто і шоколад, так як в теплі він тане.
Перекладаємо тісто на робочу поверхню, розділяємо на 4 частини. Дві форми діаметром 7 см та дві – діаметром 9 см.
Формуємо з кожної частини кулю і так, щоб шоколад був всередині.
Беремо яйце і збиваємо його виделкою, змащуємо зверху паски.
Розігріємо духовку до 30°С і ставимо туди паски на 1 годину, щоб вони підходили. Попередньо їх потрібно накрити харчовою плівкою.
Через зазначений проміжок часу знову змащуємо паски яйцем, духовку розігріваємо до 180°С. Відправляємо випікати їх на 30 хвилин, а потім дістаємо, чекаємо, доки трохи охолонуть. Слідом можна приступати до декорування.
- Раніше ми розповіли, що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.
- Читайте також на theLime, як приготувати паску з шоколадом всередині.
Цікаві новини для вас:
- Час готуватися до Великодня: популярний рецепт паски від Лілії Цвіт обожнюють у мережі.
- Блогерка показала, як всього за одну годину приготувати смачну сирну паску.
- Віденська паска – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі: як її готувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.