Напередодні Великодня кожна господиня зайнята пошуком того ідеального рецепту традиційної випічки до свята. І якщо ви вже робили сирну паску, цього разу спечіть паску на 10 жовтках. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.

Фото: instagram.com/home_bakery_lutsk

Інгредієнти для опари: молоко (0,5 л), цукор (3 ст. л.), пресовані дріжджі (50 г), борошно (400 г).

Інгредієнти для паски: опара, борошно (1,4 кг), сметана (100 г), цукор (400 г), вершкове масло (200 г), жовтки (10 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), цедра одного лимона, сіль (щіпка), цукати (300 г).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

Для опари змішуємо пресовані дріжджі із цукром, трохи тепле молоко. Потім просіюємо в отриману суміш борошно.

Накриваємо зверху опару чистим рушником чи харчовою плівкою. Залишаємо у теплому місці приблизно на 40 хвилин.

У опару, що підійшла, додаємо цукор, сметану, 10 жовтків, перемішуємо силіконовою лопаткою.

Слідом додаємо розтоплене вершкове масло і частину борошна з щіпкою солі, починаємо замішувати тісто, потім додаємо борошно, що залишилося. Замішувати паску на жовтках можна в кухонній машині з насадкою гак або вручну.

Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб вибирає все більше господинь.

Додаємо в тісто підготовлені сухофрукти, родзинки, цедру лимона, вимішуємо. Знову накриваємо харчовою плівкою та чекаємо, поки тісто підійде.

Коли тісто добре підійде, відрізаємо шматок, формуємо з нього кулю і викладаємо у паперову форму для випікання – так, щоб тісто займало приблизно одну третину форми.

Потім залишаємо тісто підходити у формах.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С. Випікаємо паски на жовтках приблизно 40 хвилин - перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Дістаємо з духовки, чекаємо, поки паски трохи охолонуть, а потім декоруємо.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати віденську паску – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі.
  • Читайте також на theLime, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.

Цікаві новини для вас:

  1. Манікюр "перепелине яйце" – яскравий тренд на Великдень: сучасні ідеї виконання.
  2. Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
  3. Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.