Незважаючи на те, що до святкування православного Великодня залишається ще багато часу, чимало господинь вже підшукують цікаві рецепти, щоб дивувати свою сім'ю. І якщо ви вже вирішили, що пектимете олександрійську нічну паску, візьміть собі на замітку варіант приготування безбілкової глазурі. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб вибирає все більше господинь.
Інгредієнти: желатин (3 г), вода (10 г), цукор (100 г), вода (30 г).
Приготування:
У невелику миску висипаємо желатин та заливаємо його водою (10 г). Залишаємо на 5 хвилин, щоб він набух.
У каструлю висипаємо цукор, додаємо в нього воду (30 г), ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Одразу ж знімаємо з вогню.
Потім додаємо желатин, ретельно перемішуємо. Маса має повністю охолонути, за цей час вона стане желеподібною.
Читайте також: Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.
За допомогою міксера збиваємо отриману суміш – робити це необхідно на найбільшій швидкості. Якщо збивати 1 хвилину – вона буде рідкою, якщо 3-5 хвилин – густою.
Наносимо отриману суміш на паски. Якщо густу глазур наносити на трохи теплі паски, вона танутиме і потроху стікатиме. Якщо наносити густу глазур на холодні – вона такою ж і залишиться.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати паски-крафіни на Великдень.
- Читайте також на theLime топ-6 рецептів смачної глазурі.
Цікаві новини для вас:
- Чому падає паска: 7 поширених причин невдалої випічки на Великдень.
- Як прикрасити паску красивими меренгами: простий рецепт безе в духовці.
- Каркаде, цибулиння та куркума: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.