Лайм

Сирна паска "Тирамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт

Зробіть незвичний варіант сирної паски

Напередодні Великодня кожна господиня зайнята пошуком того ідеального рецепту традиційної випічки до свята. Одні вважають за краще робити тісто на 10 жовтках, інші вологу і солодку грузинську паску, а треті готують сирні паски без випічки. theLime підібрав оригінальний рецепт такої паски зі смаком десерту "Тирамісу".

Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.

Фото: instagram.com/v.vanilinka

Інгредієнти: кисломолочний сир 5% (400 г), цукор (3 ст. л.), сметана 20% жирності (80 г), ванільний цукор (10 г), згущене молоко (80 г), вершкове масло 82% (60 г), печиво савоярді, какао без цукру.

Інгредієнти для прикрашання: вершки, чорний шоколад.

Інгредієнти для просочення печива савоярді: міцна кава, коньяк.

Також знадобиться спеціальна форма для сирної паски.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, додаємо цукор, ванільний цукор та сметану. Збиваємо все разом занурювальним блендером.

В окремій мисці міксером збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо до нього згущене молоко. Знову перемішуємо міксером.

Змішуємо ці дві суміші.

Потім нам знадобиться печиво савоярді його можна приготувати самостійно або купити в супермаркеті.

Читайте також: Як приготувати бісквітне печиво Савоярді: простий рецепт основи для тирамісу та тортів.

Заварюємо міцну каву, додаємо в неї коньяк.

Беремо велику миску, на її дно ставимо кулінарне кільце, а зверху – форму для сирної паски, яку потрібно застелити марлею, складеною у два шари.

Викладаємо шарами:

- сирна суміш;

- какао;

- печиво савоярді, змочене у каві.

Чергуємо ці шари, доки не заповнимо всю форму. Зазначимо, що зверху має бути сирний шар, який необхідно розрівняти та закрити марлею.

Зверху накриваємо дощечкою та якимось вантажем. Всю цю конструкцію відправляємо у холодильник приблизно на 8-12 годин.

Через зазначений проміжок часу перевертаємо форму з сирною паскою "Тирамісу" на тарілку, акуратно знімаємо марлю та прикрашаємо її розтопленим шоколадом із вершками.

Подаємо паску зі смаком "Тирамісу" до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор.
  2. Як приготувати сирну паску з маком і лимоном: оригінальний рецепт на великодній стіл.
  3. Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: як приготувати ніжний десерт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні