Лайм

Сирна паска "Тирамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт

Зробіть незвичний варіант сирної паски

Напередодні Великодня кожна господиня зайнята пошуком того ідеального рецепту традиційної випічки до свята. Одні вважають за краще робити тісто на 10 жовтках, інші вологу і солодку грузинську паску, а треті готують сирні паски без випічки. theLime підібрав оригінальний рецепт такої паски зі смаком десерту "Тирамісу".

Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.

Фото: instagram.com/v.vanilinka

Інгредієнти: кисломолочний сир 5% (400 г), цукор (3 ст. л.), сметана 20% жирності (80 г), ванільний цукор (10 г), згущене молоко (80 г), вершкове масло 82% (60 г), печиво савоярді, какао без цукру.

Інгредієнти для прикрашання: вершки, чорний шоколад.

Інгредієнти для просочення печива савоярді: міцна кава, коньяк.

Також знадобиться спеціальна форма для сирної паски.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, додаємо цукор, ванільний цукор та сметану. Збиваємо все разом занурювальним блендером.

В окремій мисці міксером збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо до нього згущене молоко. Знову перемішуємо міксером.

Змішуємо ці дві суміші.

Потім нам знадобиться печиво савоярді його можна приготувати самостійно або купити в супермаркеті.

Читайте також: Як приготувати бісквітне печиво Савоярді: простий рецепт основи для тирамісу та тортів.

Заварюємо міцну каву, додаємо в неї коньяк.

Беремо велику миску, на її дно ставимо кулінарне кільце, а зверху – форму для сирної паски, яку потрібно застелити марлею, складеною у два шари.

Викладаємо шарами:

- сирна суміш;

- какао;

- печиво савоярді, змочене у каві.

Чергуємо ці шари, доки не заповнимо всю форму. Зазначимо, що зверху має бути сирний шар, який необхідно розрівняти та закрити марлею.

Зверху накриваємо дощечкою та якимось вантажем. Всю цю конструкцію відправляємо у холодильник приблизно на 8-12 годин.

Через зазначений проміжок часу перевертаємо форму з сирною паскою "Тирамісу" на тарілку, акуратно знімаємо марлю та прикрашаємо її розтопленим шоколадом із вершками.

Подаємо паску зі смаком "Тирамісу" до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор.
  2. Як приготувати сирну паску з маком і лимоном: оригінальний рецепт на великодній стіл.
  3. Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: як приготувати ніжний десерт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу 

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт

В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції

У які Страсного тижня можна займатися випіканням пасок та іншими приготуваннями до свята, а в який день категорично не можна