До світлого свята Великодня залишається ще кілька тижнів, проте господині вже замислюються про святкове меню. Головна страва на столі – це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за рецептом Лілії Цвіт або ж поекспериментувати і зробити незвичну з шоколадними дропсами або паску-бріош. theLime ділиться простим рецептом останньої.
Читайте також: Сирна паска "Тирамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.
Інгредієнти: борошно (500 г), цукор (150 г), сухі дріжджі (16 г), сіль (10 г), яйця (350 г), вершкове масло не менше 82% (300 г), цукати (200 г).
Приготування:
У глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, дріжджі. Потім додаємо в суміш яйця, замішуємо тісто виделкою або ложкою, а потім руками.
Потім додаємо в тісто холодне вершкове масло, яке потрібно поділити на шматочки по 10-12 г, продовжуємо вимішувати. Важливо вводити по 1 шматочку та вимішувати.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 2-2,5 години, щоб воно піднімалося.
Читайте також: Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор.
Після того, як тісто піднялося, додаємо до нього цукати чи сухофрукти. Їх можна попередньо замочити у міцному алкоголі.
Вимішуємо тісто з цукатами та залишаємо його на ніч у холодильнику.
Вранці починаємо працювати із холодним тістом. Обминаємо, ділимо на кілька частин, формуємо з кожної кулю та викладаємо у паперові форми для випічки. Зверху змащуємо жовтком із молоком.
Накриваємо чистим рушником і залишаємо паски-бріош підніматися за кімнатної температури (приблизно на 3 години). Знову змащуємо їх жовтком.
Ставимо паски-бріош у духовку на 180°С. Перші 10 хвилин – з парою (необхідно поставити деко з водою на нижній ярус духовки). Потім без пари – дістаємо нижнє деко, випікаємо ще приблизно 30 хвилин.
Виймаємо паски та чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім можна покривати глазур'ю та прикрашати.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як спекти італійську паску панетоне із цедрою та сухофруктами.
- Читайте також на theLime, що має бути у великодньому кошику.
Цікаві новини для вас:
- Великодні поробки: підставка для яєць у вигляді півника, яку можна зробити з дітьми.
- Олександрійська нічна паска - класичний рецепт на Великдень, який обожнюють за простоту.
- Як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.