Лайм

Як приготувати італійську паску панетоне, яка довго не черствіє: простий рецепт

Така випічка вийде у кожного

Все більше господинь на Великдень намагаються готувати не лише традиційні українські паски, але і панетоне - італійську випічку, яка виходить особливо ніжною та повітряною, з пухким та волокнистим м'якушем. Авторка кулінарного YouTube-каналу "Food Good - смачні рецепти" показала, як приготувати панеттоне, який вийде навіть у тих людей, які печуть паску вперше. Додатковий плюс її рецепту - така паска довго не черствіє, залишається м'якою та ароматною.

Читайте також: Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: 10 г сухих дріжджів, 100 г цукру, 220 мл теплої води, 1 лимон, 120 мл натурального йогурту, щіпка солі, 2 яєчні жовтки, 50 г вершкового масла, 500-600 г борошна, ванільний екстракт, 4 ст. ложки цукрової пудри, цукати за смаком.

Приготування:

Усі інгредієнти доведіть до кімнатної температури, заздалегідь діставши з холодильника.

10 г сухих дріжджів змішайте зі 100 г цукру та 220 мл теплої води (близько 40 градусів). Розмішайте, накрийте плівкою та залиште опару у теплому темному місці, щоб дріжджі почали працювати.

В окремій мисці змішайте йогурт, розм'якшене вершкове масло, 2 жовтки та цедру одного лимона. Перемішайте.

Влийте готову опару в йогуртову суміш, розмішайте до однорідності міксером.

Введіть в отриману масу просіяне борошно, але робіть це поетапно, розмішуючи міксером після кожних 2-3 ложок.

Тісто має прилипати до рук, тому не намагайтеся "забити" його мукою.

Читайте також: Пишна паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати.

Додайте ваніль, збийте ще раз. Змастіть руки та окрему миску вершковим маслом, візьміть тісто і перекладіть його в миску. Накрийте харчовою плівкою та рушником, щоб воно підійшло в теплому місці. На це піде приблизно 1-1,5 години.

Робочу поверхню присипте борошном. Викладіть тісто на неї і вимішуйте протягом 2-3 хвилин. Після цього додайте цукати та вмішайте їх у тісто.

Розкладіть тісто у форми для пасок приблизно на третину їхнього обсягу. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 30-40 хвилин.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форми із пасками на 40-60 хвилин. Великі паски випікаються трохи довше, тому їх готовність слід перевірити зубочисткою.

Для приготування глазурі у мисці змішайте 4 ст. ложки цукрової пудри та сік половини лимона. Перемішайте до однорідності і полийте паски, коли вони будуть холодними.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень