Лайм

Чому листовий салат виростає гірким: поширені помилки при вирощуванні

Дачникам-початківцям на замітку

У квітні дачники вже продумують, що вони вирощуватимуть на городі влітку. Багато хто з них знає, що рослини потрібно розмістити на грядках так, щоб вони не гальмували і не пригнічували розвиток інших, а також щоб одним вистачало сонячного світла, а інші, навпаки, розвивалися в тіні. theLime вирішив розповісти, які помилки під час вирощування призводять до того, що листовий салат стає гірким.

Про це розповіли на порталі Ukr.Media.

Читайте також: Фатальне "сусідство": що заборонено садити поруч із цибулею.

Листові салати належать до групи рослин, які стійкі до холоду, тому за високої температури повітря вони можуть стати гіркими.

На появу неприємного гіркого присмаку впливає як температура, так і кількість світла, що потрапляє на салат. Під час дії ультрафіолетових променів салат "відчуває" стрес, і, як наслідок, гіркота – це його реакція на стресову ситуацію.

Якщо ваш город розташований на ділянці з великою кількістю сонячного світла, коли салат починає активно рости, над ним необхідно зробити укриття.

Для цього стане в пригоді покривний матеріал, що має низьку щільність.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити стару полуницю, яка багато років росте на одному місці.
  2. Як поливати і чим підгодовувати озиму цибулю, щоб отримати щедрий урожай.
  3. Що робити з редискою після появи сходів, щоб отримати соковиті і великі коренеплоди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні