Лайм

Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками

Доступний метод фарбування яєць на Великдень-2024

Цибулеве лушпиння, як і чай каркаде, - натуральний барвник для яєць, який використовували наші бабусі й мами. Сучасні господині трохи вдосконалили цей відомий метод, додавши крашанкам малюнок. Його роблять з листочків та квітів, які можна зібрати в саду і на городі. Кулінарна блогерка та учасниця "МастерШеф-12" Мирослава Пекарюк показала, як оригінально пофарбувати яйця в цибулинні на Великдень-2024.

Читайте також: Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: яйця (5 шт.), лушпиння цибулі, листочки, квіточки, оцет (2 ст.л), сіль (1 ч.л.).

Приготування:

Добре огляньте і ретельно промийте яйця. До кожного яйця прикладіть заздалегідь підготовлений вимитий листочок. Розправте і щільно загорніть у старий капроновий колготок або панчоху. Кінці зав'яжіть нитками, зайве відріжте.

Цибулеве лушпиння помістіть у каструлю і поставте на плиту. Додайте оцет і сіль для більш насиченого кольору. Після закипання обережно опустіть підготовлені яйця в цибульний відвар. Варіть на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.

Потім яйця дістаньте та опустіть у холодну воду. Після повного остигання розв'яжіть нитку, зніміть панчоху і приберіть гілочку зелені. Натріть олією для блиску.

Переглянути цей допис до Instagram

Мірослава Пекарюк (@myroslava_pekariuk)

Дізнайтесь також, як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні