Лайм

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Поекспериментуйте з паскою без випічки

Багато господинь вже розпочали підготовку до одного з найважливіших християнських свят – Великодня, який в цьому році православні християни відзначать 5 травня. І якщо ви вже підібрали рецепт паски, яку потрібно випікати, візьміть собі на замітку варіант сирної паски з курагою та шафраном. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати.

Фото: instagram.com/yuliakulyk1206

Інгредієнти: кисломолочний сир (600 г), жовтки (4 шт.), сметана (220 г), цукор (150 г), вершкове масло (100 г), ванілін, курага (150 г), куркума або шафран.

Приготування:

Яйця акуратно розбиваємо та відокремлюємо білки від жовтків. Для приготування сирної паски потрібні лише останні.

Курагу заливаємо окропом і залишаємо у такому вигляді на декілька хвилин. Потім віджимаємо її від зайвої рідини та викладаємо в чашу блендера.

Також додаємо до кураги кисломолочний сир – можна взяти як магазинний, так і домашній, а також цукор, жовтки, сметану та вершкове масло. Для кольору додаємо куркуму чи шафран.

Перебиваємо усі інгредієнти за допомогою блендера.

Читайте також: Сирна паска "Тирамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.

Отриману масу перекладаємо в каструлю із товстими стінками. Також можна додати цедру лимона чи апельсина.

Ставимо на вогонь і підігріваємо масу, але не кип'ятимо. Вимикаємо, як тільки на заварному тісті з'являться перші бульбашки.

Перекладаємо заварне тісто на паску на тарілку і чекаємо, доки маса повністю охолоне.

Спеціальну форму для паски вистилаємо марлею, складеною в два шари. Викладаємо в неї сирну масу. Загортаємо марлю, кладемо зверху вантаж і відправляємо в холодильник на 5-6 годин.

Потім перевертаємо, акуратно знімаємо марлю та форму, прикрашаємо сирну паску за бажанням.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати сирну паску з маком та лимоном: оригінальний рецепт на великодній стіл.
  2. Що має бути у великодньому кошику: продукти та страви, які святять у церкві.
  3. Чому падає паска: 7 поширених причин невдалої випічки на Великдень.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею