Лайм

Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Така випічка стане окрасою великоднього столу

До світлого свята Великодня залишається ще близько двох тижнів, проте господині вже замислюються про рецепти традиційної випічки. І якщо ви вже робили олександрійську нічну паску, цього разу приготуйте паску з шоколадною начинкою. theLime ділиться простим рецептом Лілії Цвіт.

Читайте також: Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.

Фото: instagram.com/guculy_bakery

Інгредієнти для опари: молоко (500 мл), пресовані дріжджі (40 г) або сухі (15 г), цукор (1 ст. л.), борошно (8 ст. л.).

Інгредієнти для тіста: опара, яйця (2 шт.), цукор (160 г), ванільний цукор (10 г), вершкове масло (100 г), борошно (1 кг), куркума (1/4 ч. л.), родзинки (100 г), цедра (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: шоколадна паста (100-150 г на одну паску).

Інгредієнти для глазурі: вершки 30-33% (80 мл), чорний шоколад (100 г).

Форми для пасок діаметром 11 см – 6 шт.

Приготування:

Для приготування опари виливаємо в глибоку миску тепле молоко. Додаємо в нього пресовані дріжджі та ложку цукру, перемішуємо, щоб усі інгредієнти розчинилися.

Потім додаємо 8 ст. л. борошна (від загальної кількості) і перемішуємо вінчиком. Повинно вийти рідке тісто, як на млинці.

Накриваємо опару чистим рушником та залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу додаємо в опару яйця, ванільний та звичайний цукор, куркуму та розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим). Все ретельно перемішуємо.

Потім поступово додаємо борошно і починаємо замішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Змащуємо робочу поверхню та руки олією і продовжуємо вимішувати тісто (руками – 30 хвилин, у кухонній машині – 10-15 хвилин).

Читайте також: Паска "Три шоколади" на смак схожа на глазурований сирок: як її приготувати.

Знову відправляємо тісто у велику миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою або рушником. Залишаємо у теплому місці приблизно на 2 години.

Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто і додаємо в нього родзинки або сухофрукти, апельсинову або лимонну цедру - вмішуємо в тісто.

Беремо невеликий шматок тіста, формуємо з нього кулю і викладаємо в паперову форму для випікання - так, щоб тісто займало приблизно одну третину форми. Потім формуємо інші паски.

У кожній пасці робимо отвір, щоб з нього виходило повітря, і паска була рівною.

Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 1 годину. Потім змащуємо верхівки збитим жовтком.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо паски за температури 165°С приблизно 40 хвилин.

Готові паски виймаємо з духовки та чекаємо, поки вони охолонуть. Потім акуратно вирізаємо верхівки з тіста ножем, тісто прибираємо, а верхівку залишаємо. Серединку паску наповнюємо шоколадною пастою – для цього її необхідно спочатку трохи розтопити та перекласти в кондитерський мішок. Зверху накриваємо верхівкою.

Для глазурі беремо вершки та шоколад, розтоплюємо його до однорідної консистенції. Наносимо на верхівки пасок і прикрашаємо мигдальними пластівцями.

Подаємо оригінальні паски з начинкою до столу та насолоджуємося смаком.

  • Читайте також на theLime, як приготувати паску на жовтках - класичний рецепт на Великдень.

Цікаві новини для вас:

  1. Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином.
  2. Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
  3. Шоколадні гнізда - оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий декор.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні