Лайм

Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином

Спробуйте незвичний спосіб

Чимало господинь вже почали планувати меню на Великдень, який православні українці відзначать цього року 5 травня. Головні страви на святковому столі це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за традиційним рецептом на дріжджовому тісті або зробити сирну без випічки, і крашанки. theLime ділиться оригінальним способом, як їх можна пофарбувати в домашніх умовах.

Читайте також: Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.

Фото: instagram.com/irisha_redko

Інгредієнти: яйця (10 шт.), чай каркаде (3 пакети), спирт, золотий кандурин.

Як пофарбувати яйця:

У киплячу воду кладемо яйця, натуральний барвник чай каркаде і варимо 10 хвилин.

Вимикаємо та залишаємо у цій воді яйця ще на годину.

Чим довше яйця будуть у воді, тим насиченішим буде колір, але слідкуйте, щоб яйця повністю покривала вода або час від часу повертайте, щоб колір був рівномірним.

Читайте також: Як пофарбувати яйця на Великдень: топ-3 простих та оригінальних способи.

Потім промиваємо яйця у проточній воді та декоруємо золотим кандурином. Насипаємо трохи кандурину, додаємо спирт, беремо серветку і нею наносимо золоті відблиски на яйця.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Ірина Харчишина (@irisha_redko)

Цікаві новини для вас:

  1. Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято.
  2. Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.
  3. Сирна паска "Тірамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні