Лайм

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Знадобиться мінімум часу та зусиль

Рецепт дерунів доволі простий, так само, як і рецепт пісних капустяників з картоплею. Далі розповімо детально про те, як приготувати ці картопляні млинці за найпростішим рецептом - з курячим філе та іншими інгредієнтами, але без додавання борошна.

Читайте також: Що таке качана каша – українська страва, яка вражає смаком і способом приготування.

Фото: pinterest

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 1 цибулина, 1 куряче філе, 2 зубчики часника, 1 куряче яйце, 100 г вівсяних пластівців, рослинна олія, сіль/ перець за смаком.

Приготування: в блендер додаємо вівсяні пластівці та дрібнимо їх. За консистенцією вони мають нагадувати борошно. Те саме робимо з курячим філе – дрібнимо, не забуваємо додати цибулю. Солимо.

Наступний етап: дрібнимо картоплю з половинкою цибулі, часник та яйце. Додаємо сюди ж подрібнені пластівці, сіль та перець. Все добре перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин постояти.

Читайте на тему: Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.

У цей час робимо сметанний соус: в окремій ємності з’єднуємо сметану, часник та кріп. Соус готовий. Ставимо розігріватися сковорідку. Наливаємо на розігріту поверхню рослинну олію. Починаємо формувати наші деруни: спочатку викладаємо картопляне тісто, зверху додаємо фарш і наступним слоєм тіста закриваємо м’ясо. Смажити деруни потрібно з обох боків по 2-3 хв до появи золотої скоринки. Рекомендується готувати страву під закритою кришкою на середньому вогні.

Після цього знімаємо деруни зі сковорідки та переміщуємо їх до розігрітої на 180 градусів духовки – там вони мають пропектися ще близько 10 хвилин. Дістаємо готову страву, додаємо до неї сметанно-часниковий соус. За бажанням можна прикрасити їжу зеленню. Смачного!

Фото: pinterest

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину