Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю великими макаронами-трубочками з начинкою під назвою канелоні, цього разу зробіть популярну італійську страву – лазанью. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Макарони як в ресторані: рецепт з куркою, шпинатом та вершковим соусом для смачної вечері.
Інгредієнти для лазаньї: листи (12-16 шт.), твердий сир (300 г).
Інгредієнти для соусу болоньєзе: фарш (500 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), спеції, томатний соус (200 г), вино (100 г).
Інгредієнти для соусу бешамель: молоко (700 мл), вершкове масло (50 г), борошно (3 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Фарш можна купити готовий або пропустити через м'ясорубку невеликі шматочки м'яса.
Твердий сир тремо на терці.
Приготуємо соус болоньєзе: цибулю промиваємо, очищаємо, нарізаємо кубиком і викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Додаємо на сковороду фарш, обсмажуємо з усіх боків, згодом - часник.
Потім викладаємо помідори та кетчуп або томатну пасту, трохи червоного вина, перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні, в кінці додаємо трохи петрушки, солимо, перчимо. Доводимо до смаку.
Бешамель – базовий соус на основі ру (термічно оброблена суміш борошна та жиру, використовується як загусник) та молока. Використовується як соус для багатьох страв європейської кухні, а також основи для різних соусів. Застосовується, зокрема, для приготування суфле та лазаньї.
Читайте також: Як приготувати млинці з м'ясною начинкою та соусом бешамель: простий рецепт.
Потім готуємо бешамель. Для приготування соусу в каструлю виливаємо молоко, додаємо борошно, вершкове масло, сіль, перець. Підігріваємо, не забуваючи при цьому весь час перемішувати. Чекаємо, поки маса стане густішати. Знімаємо з вогню.
Викладаємо у форму для випікання листи для лазаньї, потім поливаємо їх соусом бешамель, потім викладаємо фарш, потім – шар натертого твердого сиру. І так, чергуючи, викладаємо шарами. Наприкінці рясно посипаємо натертим сиром.
Ставимо в розігріту духовку на 180°С приблизно на 30 хвилин.
Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки.
- Читайте також на theLime, як приготувати м'ясо по-французьки з картоплею.
Цікаві новини для вас:
- Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.
- Буде свіжим і хрустким до трьох тижнів: геніальний метод для зберігання листя салату.
- Що додати у котлети з курячого філе, щоб були ніжними та соковитими: оригінальний рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.