Лайм

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Побалуйте своїх близьких вишуканою вечерею

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю великими макаронами-трубочками з начинкою під назвою канелоні, цього разу зробіть популярну італійську страву – лазанью. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Макарони як в ресторані: рецепт з куркою, шпинатом та вершковим соусом для смачної вечері.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для лазаньї: листи (12-16 шт.), твердий сир (300 г).

Інгредієнти для соусу болоньєзе: фарш (500 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), спеції, томатний соус (200 г), вино (100 г).

Інгредієнти для соусу бешамель: молоко (700 мл), вершкове масло (50 г), борошно (3 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Фарш можна купити готовий або пропустити через м'ясорубку невеликі шматочки м'яса.

Твердий сир тремо на терці.

Приготуємо соус болоньєзе: цибулю промиваємо, очищаємо, нарізаємо кубиком і викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Додаємо на сковороду фарш, обсмажуємо з усіх боків, згодом - часник.

Потім викладаємо помідори та кетчуп або томатну пасту, трохи червоного вина, перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні, в кінці додаємо трохи петрушки, солимо, перчимо. Доводимо до смаку.

Бешамель – базовий соус на основі ру (термічно оброблена суміш борошна та жиру, використовується як загусник) та молока. Використовується як соус для багатьох страв європейської кухні, а також основи для різних соусів. Застосовується, зокрема, для приготування суфле та лазаньї.

Читайте також: Як приготувати млинці з м'ясною начинкою та соусом бешамель: простий рецепт.

Потім готуємо бешамель. Для приготування соусу в каструлю виливаємо молоко, додаємо борошно, вершкове масло, сіль, перець. Підігріваємо, не забуваючи при цьому весь час перемішувати. Чекаємо, поки маса стане густішати. Знімаємо з вогню.

Викладаємо у форму для випікання листи для лазаньї, потім поливаємо їх соусом бешамель, потім викладаємо фарш, потім – шар натертого твердого сиру. І так, чергуючи, викладаємо шарами. Наприкінці рясно посипаємо натертим сиром.

Ставимо в розігріту духовку на 180°С приблизно на 30 хвилин.

Подаємо до столу, порізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.
  2. Буде свіжим і хрустким до трьох тижнів: геніальний метод для зберігання листя салату.
  3. Що додати у котлети з курячого філе, щоб були ніжними та соковитими: оригінальний рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні