Лайм

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Перед висаджуванням розсаду необхідно обрізати

Як відомо, цибулю можна вирощувати декількома способами: висіваючи насіння у відкритий грунт, висаджуючи розсаду, що підросла, або використовуючи однорічну цибулю сіянку. Спосіб з розсадою зарекомендував себе, так як її легко виростити, вона не займає багато місця, а насіння коштує недорого. theLime розбирався, як висаджувати розсаду у відкритий ґрунт.

Про це розповів експерт на YouTube-каналі "Наша дача!"

Читайте також: Що робити з цибулею, яка проросла: практичні способи застосування.

Насіння на розсаду цибулі автор каналу "Наша дача!" посіяв 45 днів тому. Кінчики такої розсади один раз були підстрижені (якщо насіння висівати передчасно, розсаду необхідно один або кілька разів підстригти), щоб рослини збереглися в такому положенні.

Акуратно підкопуємо за допомогою ложки, щоб витягти рослини з корінням. Потім коріння необхідно трохи вкоротити, а також обрізати одну третину листя. Це необхідно, щоб цибуля після висаджування тримала вертикальне положення.

Для гарного розвитку кореневої системи після пересадження у відкритий ґрунт необхідно приготувати спеціальний розчин. Автор YouTube-каналу "Наша дача!" рекомендує використовувати добриво "Майстер 13-40-13" (13% – азот, 40% – фосфор, 13% – калій). Готуємо розчин: 20 г добрива, розводимо в 10 л води, перемішуємо. Також можна додати 50 мл мікробіологічного добрива "Байкал ЕМ".

Читайте також: Як сіяти цибулю на розсаду та в чому переваги такого способу вирощування.

Як висаджувати розсаду цибулі?

Необхідно садити за такою схемою: між рядами має бути приблизно 25 см. Від краю відступаємо 10 см, робимо борозну за допомогою сапки. Потім поливаємо її розчином із добривами.

Розкладаємо розсаду, притискаємо трохи коріння - так, як показано на відео. Між рослинами у рядку має бути приблизно 7 см.

Після висаджування розсади знову поливаємо цибулю розчином із добривами.

Урожай можна буде збирати приблизно у другій половині липня.

Цікаві новини для вас:

  1. Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки.
  2. Які добрива вносити під картоплю після висадки: поради досвідчених городників.
  3. Висаджуємо огірки у теплицю: що покласти у лунку і чим полити.

Новини партнерів

Читайте також

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються