У спеку хочеться холодних страв і освіжаючих напоїв, як-от мохіто. Популярний літній коктейль мохіто був придуманий на острові Куба і став популярним у США в 1980-х роках. Напій входить до списку так званої "сучасної класики" міжнародної асоціації барменів (IBA) та класифікується як лонг дрінк. Якщо готувати його за класичним рецептом, то до складу входитиме білий ром. А що ж потрібно для приготування безалкогольного варіанту, theLime розповість у цьому матеріалі.
Читайте також: Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями.
Інгредієнти: 500 мл спрайту або іншої лимонної газованої води, 2 ч. л. коричневого тростинного цукру, 1 лайм, лід – за смаком, м'ята – пучок.
Приготування:
Для початку розрізаємо половину лайма на 3-4 частини. В стакан, з якого будемо пити коктейль, додаємо 2 ч. ложки тростинного цукру. Далі вичавлюємо сік з лайма в келих з цукром. Лайм не викидаємо після вичавлювання соку, а кидаємо в стакан.
М'яту рвемо на середні шматочки, кладемо в келих до інших компонентів. Все добре перемішуємо. Додаємо необхідну кількість льоду. Наливаємо спрайт, стакан із домашнім мохіто прикрашаємо іншою половинкою лайма, яка у нас залишилася.
Дізнайтеся також, що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрумкими тостами.