Лайм

Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою і шоколадом

Спечіть його на дозвіллі

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних шарлоткою на сирному тісті, цього разу спечіть львівський сирник. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася у своєму Instagram шеф-кухар та блогер ruslana.maruniak.

Читайте також: Тертий пиріг із шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.

Львівський сирник – традиційна страва галицької кухні. Автор десерту точно не відомий, але популяризатором вважається Дарія Цвек – українська кулінарка, авторка збірок рецептів української народної кухні.

Щоб спекти правильний львівський сирник, особливу увагу потрібно приділити вибору продуктів. Важливу роль відіграє сир – галицькі господині вважають за краще купувати домашній, але можна взяти і магазинний – але не менше ніж 9% жирності.

Традиційно для цього десерту використовують прямокутну форму як для кексу або хліба "цеглиною". Але якщо немає – тоді беремо круглу форму.

Фото: instagram.com/_iryna_a

Інгредієнти: кисломолочний сир (800 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (30 г), цедра 1-2 лимонів, кукурудзяний крохмаль (30 г).

Приготування:

Спочатку необхідно подрібнити кисломолочний сир за допомогою м'ясорубки чи блендера. Це потрібно обов'язково зробити, адже від цього залежатиме сама структура львівського сирника. Комочків не повинно бути, і маса має бути однорідною.

Далі кисломолочний сир розтираємо з цукром та ванільним цукром міксером до однорідності. По одному додаємо яйця, наприкінці цедру лимонів, кукурудзяний крохмаль. Все ретельно збиваємо.

Читайте також: Сезон у розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт.

Форму вистилаємо пергаментним папером, трохи змащуємо боки маслом. Виливаємо сирну масу у форму і ставимо в розігріту духовку на 160°С на 50-60 хвилин.

Потім вимикаємо духовку та залишаємо львівський сирник на годину при відкритій духовці, і ще 2 години – за кімнатної температури.
Акуратно дістаємо із форми та поливаємо розтопленим шоколадом. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/ruslana.maruniak

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб.
  2. Ідеально до картопляного пюре: блогер показала, як приготувати смачні мітболи в соусі.
  3. Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину