Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних шоколадними кексами, цього разу приготуйте весняний пиріг з ревеню або, як його ще називають, румбамбару. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.
Читайте також: Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.
Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (16 г), борошно (200 г), розпушувач (2 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: ревінь (500 г), кисіль (1 уп. = 40 г), цукор для посипання (2 ст. л.).
Приготування:
Ревень нарізаємо невеликими шматочками, приблизно 2-3 см. Викладаємо в глибоку миску і посипаємо киселем або крохмалем, перемішуємо. Це необхідно для того, щоб пиріг не був сильно водянистим через сік, який пустить румбамбар.
Тепер займемося приготуванням тіста: у глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та ванільний цукор. Збиваємо яйця міксером доти, доки не вийде густа маса.
Додаємо в збиту яєчну суміш просіяне борошно і розпушувач, замішуємо тісто на низьких обертах міксера або за допомогою лопатки.
Читайте також: Незвичний рецепт шарлотки: як приготувати яблучний пиріг на сирному тісті.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, на дно також можна постелити пергаментний папір.
На дно викладаємо ревінь, запанірований у киселі, посипаємо цукром та виливаємо підготовлене тісто. Силіконовою лопаткою рівняємо, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні форми.
Випікаємо пиріг з ревенем за температури 170°С приблизно 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Подаємо незвичайну шарлотку до столу, нарізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, що таке Яворівський пиріг і як його приготувати.
- Читайте також на theLime незвичний рецепт тертого пирога.