Лайм

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Побалуйте близьких незвичною випічкою

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних шоколадними кексами, цього разу приготуйте весняний пиріг з ревеню або, як його ще називають, румбамбару. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (16 г), борошно (200 г), розпушувач (2 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: ревінь (500 г), кисіль (1 уп. = 40 г), цукор для посипання (2 ст. л.).

Приготування:

Ревень нарізаємо невеликими шматочками, приблизно 2-3 см. Викладаємо в глибоку миску і посипаємо киселем або крохмалем, перемішуємо. Це необхідно для того, щоб пиріг не був сильно водянистим через сік, який пустить румбамбар.

Тепер займемося приготуванням тіста: у глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та ванільний цукор. Збиваємо яйця міксером доти, доки не вийде густа маса.

Додаємо в збиту яєчну суміш просіяне борошно і розпушувач, замішуємо тісто на низьких обертах міксера або за допомогою лопатки.

Читайте також: Незвичний рецепт шарлотки: як приготувати яблучний пиріг на сирному тісті.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, на дно також можна постелити пергаментний папір.

На дно викладаємо ревінь, запанірований у киселі, посипаємо цукром та виливаємо підготовлене тісто. Силіконовою лопаткою рівняємо, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні форми.

Випікаємо пиріг з ревенем за температури 170°С приблизно 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.

Подаємо незвичайну шарлотку до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Десерт "Бите скло" не втрачає популярності: як приготувати його по-новому.
  2. Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки.
  3. Що приготувати замість шарлотки: простий рецепт пісочного пирога з яблуками.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій