Кожна господиня в арсеналі має кілька нескладних рецептів, які вона зможе приготувати, навіть якщо гості раптово прийшли без попередження. І якщо ви вже дивували їх салатом зі шпинатом, цього разу приготуйте салат із консервованим тунцем. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi.
Читайте також: Готуємо поживний салат із молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт.
Інгредієнти: тунець консервований (1 банка), мікс салатів (100 г), огірок (1 шт.), помідор (1 шт.), яйця (2 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), лимонний сік (2 ст. л.), насіння чіа (1 ст. л.).
Приготування:
Мікс салатів промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рвемо руками або подрібнюємо ножем.
Огірок споліскуємо у воді, очищаємо від шкірки, нарізаємо півкільцями.
Помідор за бажанням очищаємо від шкірки (робимо на ньому надрізи, потім заливаємо на пару секунд окропом), теж нарізаємо великими скибочками.
Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
Яйця заздалегідь відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води. Потім занурюємо їх у холодну воду. Очищаємо від шкаралупи та нарізаємо великими шматочками.
Готуємо заправку для салату: зливаємо сік з консервованого тунця, додаємо оливкову олію, лимонний сік і насіння чіа або льону, перемішуємо.
У салат додаємо консервований тунець та поливаємо заправкою. Все ретельно перемішуємо та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити салат з мівіною.